Maria Sharapova'ya 2 yıl men cezası!..

Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle hakkında inceleme başlatılan Rus tenisçi Maria Sharapova'ya 2 yıl tenisten men cezası verildi. Sharapova'nın cezasının 26 Ocak 2016'dan itibaren başladığı ve bu tarihe göre kortlara döneceği ifade edildi.

Sharapova'ya 2 yıl men!..
CİHAN'da yer alan habere göre Rus tenisçi Maria Sharapova'ya şok. Avustralya Açık'ta oynadığı çeyrek final maçının ardından verdiği örnekte yasaklı madde çıkması nedeniyle, inceleme başlatılan Maria Sharapova'ya 2 yıl ceza verildi. 26 Ocak 2016 tarihinde yapılan testin ardından, idrarında WADA'nın yasaklı maddeler listesi S4 kapsamında hormon ve metabolik modülatörler içeren Meldonyum'un bulunması sonucu, Rus tenisçi Anti Doping Kural İhlali işlediği için doping kuruluna sevk edildi.

Sevkin ardından yaptığı açıklamada bu maddeyi kullandığını itiraf eden Sharapova, Anti Doping Kural İhlali'nde bulunduğunu da belirtti. Bağımsız mahkemede yapılan duruşmalar 18 ve 19 Mayıs 2016'da gerçekleşirken, bugün itibariyle mahkeme tarafından gerekçeli karar verildi. Bağımsız mahkeme tarafından verilen karar şöyle:

"Maria Sharapova'nın yasaklı madde kullandığı için, idrar örneği verdiği 26 Ocak 2016 tarihinden itibaren tenisten 2 yıl men edilmesine, bu 2 yıllık cezasının 25 Ocak 2018 tarihinde gece yarısı itibariyle dolmasına, ayrıca 2016 yılında Avustralya Açık'ta kazanmış olduğu para ödülü ve sıralama noktalarının da geri alınıp, bu turnuvadan diskalifiye edilmesine karar verilmiştir."
Konular Spor Haberleri