Sibel Can'ın keşfedilme hikayesi!..

Ünlü müzisyen Ali Kocatepe’nin yeni çıkan “Hey Gidi Dünya Hey” isimli kitabı, müzik dünyasının bilinmeyenlerini gün ışığına çıkarıyor.

Sibel Can'ın keşfedilme hikayesi!..

DOĞAN Kitapçılık tarafından yayımlanan Ali Kocatepe imzalı “Hey Gidi Günler Hey” isimli kitap, Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutuyor. Kitaptan sadece müzik dünyasının değil, medyanın, plak şirketlerinin, konser organizasyonlarının arka planını da öğreniyorsunuz. Kitabın en ilginç bölümü de, Sibel Can’ın keşfedilme hikâyesi. Kocatepe, o yıllarda Gelişim Yayınları’nda Hıncal Uluç ve Mehmet Y. Yılmaz’la birlikte Erkekçe Dergisi’ni çıkarmaktadır. Derginin kapağı için her ay genç ve güzel bir kız bulmak ve onu soyunmaya ikna etmek hayli zordur. Kara kara düşünürlerken imdatlarına Nükhet Duru yetişir, “Harika bir dansöz kız var, seyredenler hayran. Onun resimlerini çekin’ der. Gerisini Ali Kocatepe şöyle anlatıyor:

15 YAŞINDA KAPAK KIZI

“Hıncal Uluç, Aysun (Kocatepe) ve ben, birkaç arkadaşımızla kızın dans ettiği gece kulübüne gittik. Sibel Can’ı ilk kez o gece orada izledim. 15 yaşındaydı ve çok güzel dans ediyordu. Yüzü ve vücudu da mükemmeldi. Ertesi gün temasa geçtik, iki gün sonra Gelişim Yayınları’nda annesi ile birlikte karşımda oturuyordu. Ekim 1985 tarihli Erkekçe’nin kapağı oldu. O gün fotoğrafları çekilirken yardımcı olduğum ürkek, çekingen, yüzü kızaran, güzel gözlü kızın birkaç yıl sonra iyi bir şarkıcı ve müzik dünyasının en istikrarlı sanatçılarından biri olacağını nereden bilebilirdim?”