Sıcak havada gıda zehirlenmesine dikkat!

Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle acil servislere gıda zehirlenmesi başvuruları arttı.

Sıcak havada gıda zehirlenmesine dikkat!
Yeni Asır'dan Emrah Yılmaz'ın haberine göre İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, vatandaşları gıda saklama koşullarına dikkat etmeleri yönünde uyardı. Gıda zehirlenmelerinin yazın daha sık görülmesinin yemeklerin uygun ortamlarda saklanmaması olduğunun altını çizen İzzettinoğlu, "Buzdolabına konulmayan yiyecekler ya da birkaç saat açıkta bırakılmış süt veya uygun çözdürülmemiş et nedeniyle kişiler kendini hastanede bulabilir" dedi.

Özellikle yazın patates, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, salata sosu pirinç ve çeşitli tahılların riskli grupta yer aldığını belirten İzzettinoğlu, bu gıda maddelerine daha çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

'Bol su için'

Karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı ve ateş gibi belirtiler görülen kişinin gıda zehirlenmesi yaşadığını kaydeden İzzetinoğlu, besin zehirlenmesinden şüphelenen kişinin bolca su, gazı çıkarılmış maden suyu, tansiyon problemi yoksa tuzlu ayran ve çay tüketmesini ve mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini vurguladı.