Sicili bozuk Yunan!

Yunanistan'ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'den Yunanistan'a kaçan darbeci ve FETÖ'cü subaylara sığınma hakkı vermesi Türkiye'den büyük tepki çekti.

Sicili bozuk Yunan!
Yeni Asır Gazetesi'nden Erhan Gülenç'in haberine göre Kardak Kayalıkları krizinin ardından 1996 ile 1999 arasında, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Yunanistan'a geldiği süreç de dahil Atina'daki Türk Büyükelçiliği'nde Hava Ateşeliği yapan Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Yunanistan'ın iç yüzünü Yeni Asır'a anlattı.

ŞAŞIRMAMAK LAZIM

PKK elebaşının 1999'da 3 kez Yunanistan'a geldiğini ve Yunan Genelkurmay Başkanı'nın villasında bile ağırlandığını anlatan Karataş, "Nitekim teröristbaşı, Yunanistan'ın Kenya Büyükelçiliği'nde yakalandı. Ondan önce teröristbaşı daha Suriye'deyken 300 Yunan vekilinin 186'sı Öcalan'a ülkelerinde siyasi sığınma hakkı vereceklerini söyledi. Hiç unutmuyorum, bu vekiller 4 Haziran 1997'de Kuzey Irak'ta düşen helikopterde 14 şehit verdiğimizde Atina'da Meclis'in karşısındaki Büyük Britanya Oteli'nde PKK'nın teşekkür kokteyline katıldılar. Biz yas tutarken 50 Yunan milletvekili neşe içinde kokteyldeydi. Bunlar unutulmaması gereken şeyler. Yunanistan'ın sicili bozuktur. O yüzden darbeci askerlere sığınma hakkı vermelerinde şaşılacak hiçbir şey yok. Bunlardan başka bir şey beklenmez" dedi.

BU GERÇEĞİ UNUTMAMALIYIZ

Karataş, "Bunların siyasileri ve Yunan Ortodoks Kilesi'nin anlayacağı lisan bellidir. Bunu Türk Milleti'nin çok iyi bilmesi lazım. Orada 3 yıl yaşadım. Beni de çok sevdiler, bir çok arkadaşım oldu, her yerine gittim. Ama ülkeyi siyasi olarak bir arada tutmak için siyasiler ve Yunan Ortodoks Kilisesi, Türkleri ve Türkiye'yi baş düşman olarak görür. Bu iki elit kesim hiçbir zaman halkların birbirleriyle anlaşmasını istemez. Olaya böyle bakmak gerekir. Bugünkü olayın altında yatan neden budur. Yoksa sade Yunan vatandaşıyla gider adada oturursun tavernaya gidersin. Ben de Yunanistan'ın her yerine gittim ve 'Ben Türkiye'den geliyorum, Büyükelçilikte çalışıyorum' dedim ama hiçbir zaman kötü bir muameleyle karşılaşmadım. Ama Yunan hükümetin resmi görüşü, kilisesinin görüşü direkt Türk düşmanlığıdır" dedi.

TÜRK YARGISINI KÜÇÜK DÜŞÜRME ÇABASI

Geçmişte Yunan vekillerin birçok kez PKK'lıları kamplarında ziyaret ettiğini de hatırlatan Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, "Niye PKK'ya destek veriyorlar. Çünkü Türkiye doğuda terörle mücadele için uğraşırsa Ege'yi unutur diye düşünüyorlar. Buradan yola çıktığımız zaman FETÖ'cü subaylara sığınma hakkı vermeleri şaşırtıcı değil" dedi. Yunanistan'ın bu 6'sı FETÖ'cü kurmay subay olan 8 eski askeri Türkiye ile ilgili kritik askeri bilgileri elde etmek için kullandığını da vurgulayan Karataş, "Ancak, bu sadece istihbarat olayı değil. Yunan hükümeti için asıl önemli olan konu bunun siyasi değeri. Bu olayı Türkiye'yi dünyada hukukun, insan haklarının olmadığı bir ülke olarak gösterme fırsatı olarak kullanıyorlar" diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VERİYORLAR'

Yunanistan'ın sadece PKK ve FETÖ'ye değil solcu-kominist tüm terör örgütlerine de önemli destekler verdiğine dikkat çeken Karataş, "Yunanistan'da başka terör örgütü mensubu birçok kişi yakalandı ama onları da iade etmediler. Mülteci kamplarında Türkiye'den kaçan binlerce kişiye evsahipliği yaptılar, seyahat hakkı verdiler. Bunlara işyeri açtırdılar. Yunanistan budur" diye konuştu.