Silahlı İHA Burseya Dağı’ndaki hedefleri vurdu

TSK ve ÖSO ile terör örgütü PYD/PKK arasında Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'nda sabahtan bu yana yoğun çatışmalar yaşanıyordu. Burseya Dağı, TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi. Operasyon sırasında yerli silahlı Bayraktar İHA da yer alarak, hedefleri vurdu.

Silahlı İHA Burseya Dağı’ndaki hedefleri vurdu
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'nda dün Özgür Suriye Ordusu birlikleriyle kontrol sağladı. Havadan ve karadan yoğun hareketliliğe sahne olan operasyon sırasında yerli silahlı Bayraktar İHA'nın rolü ise dikkati çekti.

Kritik görev üstlendi

Defence and technology'nin haberine göre; Burseya Dağı’nın terör örgütü PYD/PKK’dan temizlenmesi operasyonunda TSK envanterindeki Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar da görev aldı.

Terör örgütünün yer üstü hedefleri ile tünel mevzilerinin giriş alanları SİHA’ların başarılı atışları ile vuruldu.

"İlk kez kullandık"

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar geçtiğimiz günlerde Twitter adresinde, “İlk kez Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan yeni geliştirdiğimiz teknolojiler ile Milli İHA’larımız Afrin’de görev başında. Teknik ekibimizle birlikte TSK’mize destek olmak maksadıyla sahadayız” paylaşımını yapmıştı.

Kısaca Bayraktar İHA

35 bin saatin üzerinde uçuş gerçekleştiren Bayraktar TB2 S/İHA’lar keşif uçuşu görevlerini yerine getirmesinin yanında Roketsan ürünü 22,5 kilogram ağırlığındaki yarı aktif lazer arayıcı başlıklı MAM-L mühimmatı ile 8 km menzildeki hedefleri de vurabiliyor.

Öte yandan Bayraktar, hedef işaretlemesi gerçekleştirerek F-16 veya F-4E 2020 uçaklarının hassas atış yapmasını sağlıyor.