Şili'de lokantaya bombalı saldırı!

Şili'nin başkenti Santiago'da bir metro istasyonunda bulunan lokantada meydana gelen patlamada 9 kişi yaralandı. Hükümetten yapılan açıklamada olayın terörist bir saldırı olduğu belirtildi.

Şili'de lokantaya bombalı saldırı!
Vatan'ın haberine göre Santiago'daki askeri okulun yakınında Los Militares istasyonundaki bir lokantada şiddetli bir patlama meydana geldi.

Can pazarının yaşandığı patlamada yaşları 30 ila 65 arasında değişen 9 kişi yaralandı.

Yaralılar en yakındaki hastaneye sevk edilirken hükümet sözcüsü Alvaro Elizalde, "Terörist bir saldırının bütün emarelerinin sergilendiği, masum insanları korkutmak ve yıldırmak için yapılan bir saldırı" açıklamasında bulundu.

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet ise patlamanın saldırı olduğuna yönelik işaretlerin olduğunu vurgulayarak sorumluların terörle mücadele yasasıyla yargılanacaklarını açıkladı.

28 AYRI BOMBALI SALDIRI

Başkent Santiago'nun çeşitli yerlerine bu yıl içerisinde irili ufaklı 28 ayrı bombalı saldırı düzenlendi. Şili polisinin yoğun önlemler aldığı olaylar sonrası son bir aydır herhangi bir patlama yaşanmamıştı. Şili askeri darbesinin 41. yıldönümüne 4 gün kala gerçekleştirilen son saldırıyı üstlenen olmadı.