Silvan'da sahte cesetli PKK tuzağı

Silvan ilçesi 1.5 gün süren çatışmaların izleriyle dolu. Bir bidona yerleştirilmiş bomba... Yakınında bir ayağına bot giydirilmiş ceset görünümü verilmiş manken ise güvenlik güçleri yaklaşınca patlatılacak sahte tuzak.

Silvan'da sahte cesetli PKK tuzağı
Sabah'ta yer alan habere göre terör örgütü PKK'nın kent örgütlenmesi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile güvenlik güçleri arasında neredeyse iki güne yaklaşan sıcak bir çatışmanın yaşandığı Silvan'da bir savaş alanı manzarası var.

Özellikle çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Tekel Mahallesi'ne girdiğimizde bizi karşılayan, taranmış evler, yanmış işyerleri ve araçlar oldu. Silvan ilçesi 1.5 gün süren çatışmaların izleriyle dolu. Bir bidona yerleştirilmiş bomba... Yakınında bir ayağına bot giydirilmiş ceset görünümü verilmiş manken ise güvenlik güçleri yaklaşınca patlatılacak sahte tuzak.

Silvan'da sokağa çıkma yasağı geçen pazartesi günü saat 21.00 sularında ilan edildi ve dün sabah 07.00'de kalktı. Toplam 34 saat, yani bir buçuk güne yakın bir süre devam etti sokağa çıkma yasağı. Ve Silvan dün sabahtan itibaren normale dönmeye çalışsa da, geçen bir buçuk gün içinde yaşanan büyük çatışmanın izlerinin bu ilçenin görüntüsü üzerinden kolay kolay kalkmayacağı anlaşıldı.

SAHTE CESET

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi 1.5 gün süren çatışmaların izleriyle dolu. Bir bidona yerleştirilmiş bomba...

Yakınında bir ayağına bot giydirilmiş ceset görünümü verilmiş manken ise güvenlik güçleri yaklaşınca patlatılacak sahte tuzak.

İlçenin ara sokaklarında bu çatışma sırasında YDG-H tarafından açılmış olan hendeklerin polis ekipleri tarafından kapatılma çabasının bu çatışmalarda geniş bir yer tuttuğu görülüyor. Polisin hendekleri kapatmak için getirdiği kepçeler taranarak kullanılmaz hale gelmiş.