Şimdi estetik ameliyatı olmanın tam zamanı

Estetik ameliyatlar günümüzde deneyimli ellerde uygulandığında başarılı sonuçların ortaya çıkmasını ve bireyin yaşam kalitesini artırmasını sağlıyor.

Şimdi 'estetik' olmanın tam zamanı!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre kişinin bedeniyle ilgili yıllardır yaşadığı kaygılar doğru uygulanmış estetik ameliyatlar sayesinde radikal bir şekilde son buluyor. Estetik ameliyatlar için mevsim olarak en uygun dönem ise kış ayları. Güneş yüzünü göstermediği ve kapalı alanlarda uzun süre vakit geçirildiği için kış ayları estetik yaptırmak için son derece uygun. Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Deveci, "Tüm cerrahi işlemler gibi estetik girişimler de bir iyileşme ve normalleşme sürecine gereksinim duyuyor. Ameliyat sonrası fiziki olarak kısıtlanmak yüzünden evde kalarak vakit geçirmek, korse vs kullanımı hava soğuk olduğu için sıkıntı yaratmıyor. Ayrıca kışın ödem sorunu ile daha az karşılaşıyoruz. Estetik bir ameliyat planlıyorsanız kış mevsimi son derece uygun bir zamandır" diyor.

İYİLEŞME SÜRECİ KOLAY

Kış ayları estetik ameliyat olup iyileşmek için çok uygun bir dönemdir. Bu aylarda ameliyat olduğunuzda doktorunuz tarafından önerilen sizi zorlayacak kısıtlamaları yaz aylarında yaşamaktan da kurtulmuş olursunuz. Eğer bir estetik girişim planlıyorsanız ve bu konuda kararlıysanız ameliyatınızı yaptırmak için, iyileşme ve normalleşme sürecinin daha az zahmetli olacağı kış aylarını tercih etmelisiniz.

FAZLA KİLOLAR İÇİN

Kışın fiziksel aktivitenin azalması, sakin bir yaşam sürülmesi ve kapalı alanlardaki aktiviteler gibi değişik nedenlerle kilo alma sorunları artar. Özellikle fiziki aktivitenin sınırlı olması kişi ideal kilosunda olsa bile vücudunun belirli bölgelerinde yağ fazlalıklarının oluşması ile sonuçlanabilir. Fazlalıklardan kurtulmak estetik cerrah tarafından yapılabilecek ameliyatlarla mümkün olacaktır. Liposuction ve benzeri girişimlerde iyileşmek ve ameliyatla elde edilecek sonucun tam olarak ortaya çıkması için zamana gereksinim vardır. Liposuction ve karın germe ameliyatlarından sonra bir süre korse kullanmak gerekir. Sıcaklarda korse kullanımı çekilmez olabilir. Liposuction, karın germe gibi ameliyatlardan sonra bir süre fiziki aktiviteniz kısıtlanabilir. Egzersiz ve spordan uzak kalmak kış aylarında daha tolore edilebilir.

SICAKLAR ÖDEMİ ARTIRIR

Bazı estetik ameliyatlardan sonra uygulanmak zorunda olan pansuman, alçı ya da flaster tespiti gibi önlemler sıcak mevsimlerde terlemeye neden olabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir. Sıcak mevsimlerin bir diğer sakıncası da ameliyat sonrası kaçınılmaz olarak gelişen ödemdir. Sıcağın ödemi artırdığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir.
Konular Kadın / Bakım