Simge Sağın: "Artık iyi şarkı söylüyorum!"

Müzik piyasasına son günlerde eğlenceli şarkısıyla damga vuran Simge Sağın, ‘Kamera’ şarkısıyla yine içimize işleyerek dinleyenlerini adeta dansa davet ediyor.

Simge Sağın: "Artık iyi şarkı söylüyorum!"
Simge Sağın'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Müziğe başlama hikayenizi anlatır mısınız? Müzik sizin için ne ifade ediyor?


Müzisyen bir aileden geldiğim için tüm hayatım müzikle geçti. Konservatuvarda Klasik Türk Müziği eğitimi aldım. Şan bölümü öğrencisiydim. Eğitim sürecim boyunca aynı zamanda vokallik de yaptım ve sahneye çıktım. 2011’de ‘Yeni Çıktı’ adlı ilk solo albümümü çıkartarak şarkıcılık kariyerime başladım. Hem okullu hem alaylı olarak müzik kariyerim başladı.

- Sanatla ilgili bir aileniz var. Bu anlamda ailenizin yaptığınız albüme tepkisi ne oldu? İleride farklı türde albümler yapmayı düşünüyor musunuz?

Ailem her zaman destekçim oldu. Her yaptığım işi merakla dinlediler ve hep fikirleriyle yanımdalar. Aslında her yaptığım şarkı da farklı şeyler deniyorum diyebiliriz. Bu yüzden olabilir. Müzik ucu açık sonsuz bir deniz değil midir?

- Yeni şarkınız ‘Kamera’nın hikayesi var mı?

Bir ödül törenine giderken, Youtube’da dolaşıyordum ve bir videoya denk geldim. İlk dinlediğimde çok keyif aldım ve filmi izledim. Müziğine hayran kaldım. Miş Miş’i bulduğumdaki heyecanın aynısını yaşadım diyebilirim.

- Kamera şarkısının video klibinde zaman makinesinde görüyoruz sizi. Bu hikâye nasıl doğdu?

Klip yönetmenimiz Bedran Güzel ile şarkının sözleri yazıldıktan sonra klip için neler yapabileceğimizi konuştuk ve bana üç tane birbirinden güzel fikir sundu. Aralarından zaman tüneli fikri beni çok heyecanlandırdı. Bana göre klip değil, bir film çektik. Görüntü yönetmenliğini ise Veli Kuzlu üstlendi.

SEZEN BENİM İÇİN OKUL

- Klasik bir soru olacak ama zaman makinesine girme şansınız olsaydı hangi zamana gitmek isterdiniz?


Kuşkusuz Kızılderili dönemine gitmek isterdim. Klipte Kızıldereli kıyafetlerinin içinde kendimi çok rahat hissediyordum ve mümkün olsaydı dönmezdim.

- Sezen Aksu ile çalışmak sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Sezen Aksu ile çalışmak çok büyük bir deneyim. O çok büyük bir okul. Kendimi geliştirdiğimi, çok daha iyi şarkı söylemeye başladığımı hissediyorum. Kendisi bu konuda çok fazla tecrübe sahibi. Sezen Aksu ile çalışmak bana çok şey kattı. Teşekkür ediyorum buradan tekrar.

- Bu kadar başarılı olmanın sırrı nedir?

Kesinlikle çok çalışmak, doğru ekip ve inanarak bu işi yapmak.

1 YILDA 300 KONSER

- Konser programınız nasıl gidiyor? Bu aralar yoğun musunuz?

Bir yılda 300 konser verdik. Temmuz ayında 27 konser verecektik ama ülkemizde olan üzücü olaylar yüzünden gerçekleştiremedik. Ülke böyle bir durumdayken çıkıp konser verebilecek durumda değildim. Ülkece zor şeyler yaşadık.

-  Yeni albümün geleceğini duyduk. Ne zaman dinleyebileceğiz?

Bu ay yeni albüm için çalışmalara başlayacağız. Hazırlıklarımızı neredeyse tamamladık. Şarkılarımızı aldık. Albümün içinde ‘Yankı’ gibi şarkılar da olacak.

-  Fanatik bir Beşiktaşlı olduğunuzu öğrendik. Futbolu yakından takip ediyor musunuz?

Futbolu çok yakından takip ediyorum. Şampiyon olduk zaten (gülüyor). Beşiktaşlıyım ve çok mutluyum. Takımımla da gurur duyuyorum. Takipteyim.

KAMP BENİ ÖZGÜRLEŞTİRİYOR

- Kamp yapmayı sevdiğinizi biliyoruz. Nereden geliyor bu kamp sevdası? 

Ailemle birlikte tatillerimiz hep karavanda geçti. Kamp yapmak beni özgür hissettiriyor.

- Boş zamanlarınızı nasıl geçirirsiniz?

Sakin bir hayatım var. Haftada 3 gün spor yapıyorum. Tenis oynamayı, resim yapmayı ve sinemaya gitmeyi severim. Evde film ve dizi izlemeyi bu arada yemek yapmayı da çok severim.

SAĞLAM KARAKTERLİ BİR ADAM

Ozan Bayraşa için ne söylersiniz?

Hayatımda tanıdığım en sağlam karakterli adam. Çok sevdiğim ve hayatımı paylaştığım insanla aynı zamanda müziğimi yapıyorum. Birbirimize olan aşkımız bize besteler yaptırıyor. Besteler şarkılara dönüşüyor. Eylül ayında yeni albüm için çalışmalara başlayacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık. 
Konular Röportaj