Simge Sağın: 'İlk görüşte âşık oldum!'

Simge, geçen yaz ‘Miş Miş’ isimli parçasıyla milyonları coşturdu. 10 yıla aşkın süredir müzikle uğraşmasına rağmen geç gelen şöhretin keyfini süren genç şarkıcı, şimdilerde ‘Yankı’ isimli single parçasıyla müzik dünyasında yankılanıyor.

Simge Sağın: 'İlk görüşte âşık oldum!'
Simge Sağın'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Yankı’ isimli single çalışmanızdan biraz bahseder misiniz?

Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız ‘Yankı’ parçasının bestesini Ozan Bayraşa ile beraber yaptık. Ersay Üner‘de şarkının oluşum sürecinde katkıda bulundu. Şarkının sözlerini ise Deniz Erten ve Sezen Aksu yazdı. Kısacası güzel bir ekip çalışması oldu.

‘Yankı’ şarkısı ‘Miş Miş’ten çok daha farklı bir şarkı. Dinleyicilere farklı bir tarzda bir çalışma sunmak sizi tedirgin etti mi?

‘Miş Miş’in ardından tabii ki farklı bir şarkıyla devam etmek biraz riskliydi. Dinleyicilerin benden yine aynı tarzda beklentisi vardı. Risk aldım ve biraz da cesaretle müzik severlerle buluştum. Hem müzik eleştirmenlerinden hem de dinleyicilerden şimdiye kadar gelen tepkiler inanılmaz güzel. Çok mutluyum. Doğru bir adım attığımı düşünüyorum.

Peki bundan sonra sevenlerinizi neler bekliyor?
Şu anda elimde çok inandığım ve insanların çok seveceğini düşündüğüm şarkılar var. Yine kendi bestelerimden oluşan ve ortak şarkılar. Genellikle bestelerimi Ozan Bayraşa ile yapıyorum. Artık bu ailenin içine Ersay Üner’de katıldı. Birlikte güzel işler yapıyoruz. Bu ailenin içinde aynı zamanda Sezen Aksu ile Deniz Erten var. Kolektif çalışmalar yapıyoruz ve her türlü fikre açığız. O yüzden bir sonraki şarkımın nasıl olacağını bilmiyorum. Yolumuz çok uzun, şaşırtmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Yaz için tabii ki hareketli bir şarkı düşünüyoruz.

HANDE YENER İLE DÜET GÜZEL OLUR

Düet yapmak istediğiniz bir isim var mı?

Var tabii ki… Bizim sektörde çok kadın kadına düetler olmuyor. Bir farklılık yaratıp Hande Yener ile ortak bir çalışma içinde bulunmak isterim.

Son zamanlarda Simge ismini çok duymamıza rağmen aslında sizin bu sektörde 15 yıllık bir geçmişiniz olduğunu biliyoruz. Biraz geç gelen bir şöhret mi oldu?
10 yılı aşkın süredir müzik yapıyorum ve hâlâ öğrenmeye, gelişmeye devam ediyorum. Çalışma fırsatı bulduğum isimlerden çok şeyler öğrendim. Bir an da patlayıp, sönmektense emin adımlarla yoluma devam ettim ve hâlâ ediyorum. Bu yolda benimle birlikte olan ve bana inanan tüm ekibim ve Ozan Bayraşa’ya çok teşekkür ederim.

Yaz döneminde sürekli konserleriniz oldu ve hâlâ da devam ediyor. Yoğun tempodan hiç yorulduğunuz olmuyor mu?
İşimi çok seviyorum. Yorulduğum zamanlar oluyor tabii ki. Yaz döneminde yaklaşık 300 konser verdim. Sahneye çıktığım ve dolu mekâ0nda insanların şarkılarımla eğlendiğini gördüğüm an bütün yorgunluğum geçiyor inanın.

İLK GÖRÜŞTE ÂŞIK OLDUM

Sizi hep pozitif ve güler yüzlü görüyoruz. Enerjinizi nelere borçlusunuz?

Yaşamayı seviyorum. İşimi yapmayı, insanları mutlu etmeyi ve mutlu olmayı seviyorum. Dinleyicilerden güzel tepkiler aldıkça daha da mutlu oluyorum.

Aşka dair ne düşünüyorsunuz ve âşık olmak müziğinize yansıyor mu?
Başarımın yaşadığım aşkla kesinlikle ilişkili olduğunu düşünüyorum. Çok sevdiğim ve hayatımı paylaştığım insanla aynı zamanda müziğimi yapıyorum. Birbirimize olan aşkımız bize besteler yaptırıyor. Besteler şarkılara dönüşüyor. Başarılı olmamdaki en büyük etken Ozan Bayraşa ve aşktır.

Ozan Bayraşa ile ne zamandır birliktesiniz?
Ozan’la iki yıldır beraberim. İlk görüşte aşk diyebiliriz (gülüyor).

EVLİLİĞİ DÜŞÜNÜYORUZ

Ufukta evlilik var mı?

Şu an için ikimizde işimize ve başarımıza odaklanmış durumdayız. Tam olduk diyebilmek istiyoruz.  İleride böyle bir düşünce olabilir tabii ki…

Sıradan bir gününüz nasıl geçer?
Konserlerden fırsat buldukça ve mesleğimin gerektirdiği bulunmam gereken işler dışında sakin bir hayatım var. Vakit buldukça haftada 3 gün spor yapıyorum. Tenis oynamayı, resim yapmayı ve sinemaya gitmeyi seviyorum. Evde film ve dizi izlemeyi bu arada yemek yapmayı da çok severim.

MUTFAKLA ARAM İYİDİR

Mutfakla aranız nasıl? Yemek yapmayı sever misiniz?

Arnavutum. Arnavutlar yemeyi de yedirmeyi de çok severler. Mutfakla aram iyidir. Pırasa yemeğini çok güzel yaptığımı söylerler. Fırsat buldukça yemek yaparım ve elimin de lezzetli olduğunu söylerler.

HAYATTA PİŞMANLIKLARIM YOK

Şu ana kadar ‘pişmanım’ diyebileceğiniz bir şey yaşadınız mı?
Bu hayatta hiçbir şey için pişmanlık duymuyorum. Zamanında duyduğum pişmanlıklarım olsa bile, farkındalık seviyesine eriştikten sonra her şeyin benim hayatımda bir amaca hizmet ettiğini ve beni bugünlerime getirdiğini düşünüyorum. Tüm hatalarıma ve hayatıma giren tüm yanlış insanlara da bu noktada teşekkür ederim.
Konular Röportaj