Sina Koloğlu: "'Kürk Mantolu Madonna'yı Hollywood çekecek!"

Milliyet yazarı Sina Koloğlu "Kürk Mantolu Madonna sinema filmi oluyor, başrolde de Beren Saat ile İlker Kaleli oynayacak" iddiaları için "yalan" dedi.

Sina Koloğlu: "'Kürk Mantolu Madonna'yı Hollywood çekecek!"
MedyaRadar'da yer alan habere göre son günlerde Sabahaddin Ali'nin ünlü romanı Kürk Mantolu Madonna'nın sinema filmi yapılacağı ve filmin başrollerinde de Beren Saat ile İlker Kaleli'nin oynayacağı iddia edilmişti.

Ancak Milliyet yazarı Sina Koloğlu bu iddiaları yalanlayarak filmin Türkler tarafından değil Hollywood tarafından çekileceğini ve oyuncuların tamamının yabancı olacağını yazdı.

İşte Sina Koloğlu'nun o yazısı:

AMERİKALILAR KÜRK MANTOLU MADONNANIN PEŞİNDE

‘Kürk Mantolu Madonna’nın sinema filmi çekilecek haberleri yapıldı. Duyduğum, ünlü Amerikan yapım şirketleri de bu eserin peşinde. Peki hikaye nasıl gelişti?

İngiliz Penguin yayınlayınca...

Sabahattin Ali’nin 1940’larda yazdığı  ‘Kürk Mantolu Madonna’ romanı, son 10 yıldır Türkiye’de ‘bestseller’ oldu. 4-5 yıldır, en çok satan kitaplar listesinin başında. Bu ilgi, yabancı yayınevlerinin de dikkatini çekmiş. 15 dile çevrilmiş roman. İlgi, dizi ve film sektörünü de hareket geçirdi. ay yapım, romanın yayın haklarını satın aldı. Ece Yörenç’in senaryoyu yazmak üzere işe koyulduğu basında çıkmıştı. Asıl dönüm noktası, ünlü İngiliz Penguin yayınevinin ‘Kürk Mantolu Madonna’‘Madonna in a Fur Coat’ olarak geçtiğimiz yıl çıkarmasından sonra oldu. Amerikalı yapım şirketleri eserle ilgilendi. Benim duyduğum şu an bu şirketler Ay Yapım’la görüşme halinde. Beren Saat ‘le İlker Kaleli’nin bu projede yer alacakları konusunda haberler çıktı. Sordum, “Yok böyle bir şey” cevabını aldım. Duyduğum, oyuncu kadrosunun tamamen yabancı olabileceği yönünde.

Önemli bir fırsat

Türk sineması için önemli bir fırsat olarak değerlendirebiliriz bu durumu. Bütün iş, ‘Senaryo nasıl olacak?’ konusunda... Oscar’a giden yolda neden olmasın? Türkiye’den çok ses getirecek uluslararası bir yapım için zemin hazır.

(SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET)