Sinema değil ameliyathane!

ÜÇ boyut teknolojisi sinema ve televizyon derken, ameliyathaneye kadar girdi...

Sinema değil ameliyathane!

Yöntem, Türkiye'de ilk kez bir kamu hastanesinde kullanılmaya başlandı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki kadın doğum laparoskopik kapalı operasyonlar 3D teknolojisiyle yapılabiliyor. 3 boyutlu görüntülemeyle ameliyatı yapabilmek için de 3 boyutlu gözlükleri takmak gerekiyor.

BAŞARIYI ARTIRIYOR

Ekibin başında Jinekolojik onkolojik cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Murat Naki var. Yurt dışında sıklıkla yapılan cerrahi yöntemi hastaneye taşıyan Op. Dr. Mehmet Murat Naki sistemle ilgili şunları söyledi: "Yaklaşık 3 ay önce cihaz hastanemize geldi. Cihaz geldiğinden beri ameliyatlarımızı 3 boyutlu yapmaya başladık. Bu teknoloji kapalı yapılan operasyonlarda ameliyat ortamını gerçekmiş gibi gösteriyor. Çok derin ve dar bölgelere girme avantajı verdiği için başarıyı da artırıyor.."

1.5 saatlik operasyon 35 dakika

Yaklaşık 200 bin dolara mal olan teknolojinin en büyük avantajı ameliyat süresini kısaltması. Op. Dr. Naki bu konuyla ilgili de şunları söylüyor: "Örneğin laparoskopik rahim alınma ameliyatları bir buçuk saat civarındayken, biz bu yöntemle ameliyatları 35 -40 dakikada tamamlayabiliyoruz..."