Şirince halkı işi iyice ticarete döktü!..

21 Aralık'ta ziyaretçi rekoru kırması beklenen Şirince'de, köy halkı ve esnaf, ''Kıyamet'' ve ''Maya Takvimi'' temalarının ön plana çıktığı ürünler hazırlıyor.

Şirince halkı işi iyice ticarete döktü!..

Şirince esnafından 21 Aralık'a özel ürünler-Bir Maya takvimine dayanan inanışın yol açtığı ilgiyle, 21 Aralık'ta ziyaretçi rekoru kırması beklenen Şirince'de, köy halkı ve esnaf, ''Kıyamet'' ve ''Maya Takvimi'' temalarının ön plana çıktığı ürünler hazırlıyor.

Bir Maya takvimine dayanan inanışın yol açtığı ilgiyle, 21 Aralık'ta tarihinin en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşması beklenen Şirince'de, köy halkı ve esnaf bu güne özel ''Kıyamet'' ve ''Maya Takvimi'' temalarının ön plana çıktığı ürünler hazırlıyor. İzmir'in mimari yapısı bozulmamış küçük turistik köyü Şirince'de, bir Maya takvimine dayanan ''Kıyamet Günü'' senaryosu ciddiye alınmasa da köy halkı ve esnaf, oluşan ilgiyle köye gelecek ziyaretçiler için bu günü özel kılma telaşında. Şirince'nin tek pastanesinin sahibi Fatih Çiğdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyelerinde 21 Aralık'a özel, üzerinde ''Maya takvimini'' sembolize eden çizelgenin bulunduğu pasta hazırlayıp müşterilerine sunacaklarını söyledi. -21 Aralık'a özel süs eşyaları- Şirince'de 20 yıldır cam ustalığı yapan Ayşe Kaya da dükkanında 21 Aralık'a özel cam süs eşyaları hazırlıyor. Ziyaretçilerin, 21 Aralık'ta bu güne özel bir hatıra ile köyden ayrılmak isteyeceklerini düşünen Kaya, ''Adı kıyamet ile anılmaya başlanan Şirince'yi 21 Aralık'ta ziyaret edeceklere melek kolyeleri ve küpeleri hazırlıyorum. Bunun yanı sıra hatıra kalması için '21 Aralık Şirince' yazılı ve çeşitli Maya işaretlerini içeren süsleri de müşterilerimize sunacağız'' diye konuştu. Cam ustası Tarık Özduran da o güne özel ''kıyamet meleği'' adını verdiği tasarımını ziyaretçilerin beğenisine sunacağını ifade etti.

''Kıyamet menüsü'' hazır

Köydeki bir restoran işletmesi de müşterilerine o gün ''kıyamet menüsü'' adını verdiği yemeklerle karşılayacak. İşletme müdürü İsmet Bursalı, restoranlarının 21 Aralık tarihinde, o günün ilk dakikasında başlatacakları ''kıyamet partisi'' ile müşterilerine hizmet vermeye başlayacağını, gece yarısı başlayıp gün boyu sürecek servislerinde, konuklarına ''kıyamet menüsünü'' sunacaklarını, yemeğin ardından da ''son dem çay'' ikram edeceklerini söyledi. Restoranın halkla ilişkiler sorumlusu Nergiz Çiftlikli de menünün içeriği hakkında şu bilgileri verdi: ''Menümüzde ilk önce sebzeler ve tavuk suyundan oluşan, bol vitaminli 'kıyamet çorbamız' var. Safranla yapılan ve müşterilerimizin masasında yakılarak sunulacak 'ateş pilavı' menümüzün bir diğer yemeği olacak. Bonfile, domates, biber ve yoğurtla yapılan 'cennet kebabı', 21 Aralık'taki menümüzün ana yemeği. Tatlı olarak ise üzeri hamurla kaplanan elmanın, kızartılıp üzerine sos dökülmesiyle hazırlanan 'yasak elmamız' servis edilecek. Amacımız 21 Aralık'ta müşterilerimizi Şirince'de en güzel lezzetlerle ağırlayabilmek.'' Öte yandan, 21 Aralık öncesi Maya ve kıyamet temalı diğer ürünler de esnaf tarafından satışa sunulmaya başlandı. Maya takvimi figürünün yer aldığı tişörtler 20 liraya, ''kıyamet parfümleri'' 15 liraya, zencefil, portakal kabuğu, süt, bitter çikolatayla yapılarak hazırlanan ''Sıcak Maya çikolatası'' ise 5 liraya satışa sunuluyor.

HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ