Şirince'de hırsızlık patlaması!..

İzmir'de Şirince köyünde 21 Aralık öncesi yaşanması beklenen yoğunluğu fırsat bilen hırsızlar, suçüstü yakalandı.

Şirince'de hırsızlık patlaması!..

İzmir Karaçaylı’dan geldikleri öğrenilen 4 arkadaş, Şirince köyüne geldi. 4 arkadaştan ikisi, köyün girişinde bulunan otoparkta Alman tur otobüsüne girdi ve otobüs içerisinde bir turiste ait çantayı almaya çalışırlarken, güvenlik kamerasından olayı gören jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Arkadaşlarının yakalandığını fark eden diğer iki arkadaş ise, geldikleri özel otomobil ile Selçuk’a doğru kaçmaya başladı. Şirince-Selçuk çıkışındaki Ş.Er Yüksel Özülkü caddesi üzerinde park halindeki araca çarpan şahıslar, Selçuk Şehabettin Dede caddesi üzerinde kıskıvrak yakalandılar.

Olayda jandarma ekiplerince Şirince köyünde tur otobüsü içerisinde bir adet fotoğraf makinesi, bir miktar para ve ziynet eşyasını aldıktan sonra Otobüsten kaçamadan suçüstü yakalanan F.K (17) ve M.Ö (23) Şirince köyü Jandarma ekiplerince gözaltına alındılar. Olaydan sonra Selçuk’a araçlarıyla kaçan ve kaçarken kazaya karışan Ç.Ö (14) ve G.K Selçuk Emniyet ekiplerince gözaltına alındıktan sonra Selçuk Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiler. Savcılık tarafından ifadeleri alınan şahıslardan G.K’nin serbest kaldığı, diğer 3 kişin ise mahkemeye çıkarılacakları öğrenildi.

Maya takvimine göre kıyamet kopacağı yönündeki iddialar çerçevesinde yeryüzünde ayakta kalacak iki bölgeden biri olan tarihi Şirince Köyünde geniş güvenlik önlemleri alındı. 20-21-22 Aralık tarihlerinde yaşanması beklenen yoğunluk kapsamında İzmir’den özel güvenlik ekiplerinin de bu bölgede görev alacaklarını açıklayan yetkililer, jandarma ve polisin ortak çalışmalarıyla bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gereken titizliğin gösterileceğini, ayrıca bu konuda vatandaşlara da büyük görev düştüğünü, vatandaşların herhangi bir olumsuzluğu mutlaka jandarma yada polise haber vermelerini istediler.

Nilüfer Öztürk SİLAY