Şırnak'ta göreve giden askerlere saldırı!

Şırnak Uludere'de kaçakçılıkla mücadele kapsamında göreve giden askerlere yolda bir grup tarafından taşlı sopalı saldırıda bulunulduğu, olayda 13 askerin yaralandığı ve 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Şırnak'ta göreve giden askerlere saldırı!
Sabah'ta yer alan habere göre Şırnak Valiliğinden, Uludere ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında göreve giden askerlere yolda bir grup tarafından taşlı sopalı saldırıda bulunulduğu, olayda 13 askerin yaralandığı ve 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, hudut hattında kaçakçılıkla mücadele eden birlikleri takviye etmek maksadıyla görevlendirilen, 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı askerlerin görev bölgesine intikali sırasında, Uludere'nin Ortasu ve Gülyazı köyleri mevkisinde 250-300 kişilik grubun taşlı sopalı saldırıda bulunduğu ve D-400 karayolunu trafiğe kapattıkları belirtildi.

Olaya Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ve 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birliklerinin müdahalede bulunduğu kaydedilerek, "Kalabalık grup dağıtılmış ve karayolu trafiğe açılmıştır. Olaylar esnasında 4 kişi gözaltına alınmış, 13 askeri personel vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Halkın huzurunu can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla güvenlik faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi.