Şırnak'tan bir acı haber daha

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları devam ederken dün Şırnak-Uludere Nezirkıra ve Andaç bölgelerindeki çatışmalarda Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya ile Piyade Uzman Çavuş Davut Kayalı (25) şehit düştü, iki asker de yaralandı.

Şırnak'tan bir acı haber daha
Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre Şırnak’ın Bestler-Dereler Bölgesi’nde dün akşam çıkan çatışmada da1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Teröristlerin bölgede üs kuran askeri birliğe yönelik saldırısı ile Bestler-Dereler bölgesinde çıkan çatışmalarda dün ve önceki gün öldürülen terörist sayısı ise 60’ı buldu.

BİRİ İRAN UYRUKLU

Etkisiz hale getirilenlerden birinin Bestler/Dereler sözde cephe sorumlusu Soro kod adlı İran uyruklu terörist olduğu tespit edildi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bir süredir bölgede ‘uyudukları’ değerlendirilen hücreler güvenlik güçlerine saldırı için kırsala inmeye başladı. Teröristlerin elinde karadan havaya füzeler olabileceği ifade edildi.

OĞLU 15 AYLIK

Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya’nın Ankara Etimesgut’ta yaşayan eşi Nuray Kaya ile İstanbul Avcılar’da oturan annesi ve kardeşlerine acı haber verildi. Şehit Kaya’nın 15 aylık Arda Yiğit isminde oğlunun olduğu ve eşinin de Ankara’da öğretmenlik yaptığı öğrenildi. Şehit Kaya 2 yıldır Şırnak’ta görev yapıyordu.

3.5 yıllık uzman çavuş olan Davut Kayalı’nın şehadet haberi, Gaziantep İslahiye’de yaşayan babası Şehmus ve annesi Ayşe Kayalı’ya verildi. Şehit Kayalı, 4’ü kız 6 çocuklu ailenin en büyüğüydü ve bekardı.

Şırnak’ta yapılan törenin ardından Şehit Kaya’nın cenazesi Ankara’ya, Şehit Kayalı’nın cenazesi ise Gaziantep´e gönderildi.