Şırnak'tan kara haberler geldi!

Şırnak'tan sabah saatlerinde kahreden bir son dakika haberi geldi. Şırnak'ta askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin önceden yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirildi.

Şırnak'tan kara haberler geldi!
Hürriyet'te yer alan habere göre Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasındaki bulunan Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında bugün saat 07.30 sıralarında Habur-2 Gümrük Kapısı’ndaki üs bölgelerine asker taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, büyük bir patlama meydana geldi. PKK’lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hasar gören zırhlı araçtaki 4 asker şehit olurken, 9 asker ise yaralandı.

TAKVİYE TİMLERİNE ATEŞ AÇTILAR

Kuzey Irak sınırına sıfır noktada bulunan Andaç Köyü’ne 2 kilometre kala meydana gelen saldırıdan sonra Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinden patlamanın olduğu yere çok sayıda asker sevk edildi. Zırhlı araçlarla olay yerine giden askerlere, dağlık alanda gizlenen teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ikinci bir saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı ve teröristler sınırı geçip Irak tarafına kaçtı.

Yaralı 9 asker helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, kaçan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Irak sınırında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonun ağırlıklı olarak sürdüğü Andaç Köyü çevresinde, terörist hedefler Kobra helikopterlerle ateş altına alındı. Bölgede güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında yer yer çatışma çıktığı belirtildi.

GENELKURMAY: "OPERASYON SÜRÜYOR"

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı da olayla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay açıklamasında, Beytüşşebap bölgesinde bulunan Habur-2 Gümrük Kapısı’na bu sabah saat 07.30 sıralarında giden araçlara yönelik önceden yola yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı ve Kuzey Irak tarafından roketatarlar da dahil olmak üzere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği, saldırıda 4 askerin şehit olduğu, 9 askerin ise yaralandığı bölgeye sevk edilen askeri birliklerin operasyonlarına devam ettiği belirtildi.