Sırtına yediği kurşun hayatını kurtardı!

16 yıl boyunca Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapan Afyonkarahisarlı Ertuğrul Demir (39), ülkenin doğusunda ve batısında pek çok başarılı operasyonda görev aldı. Son görev yeri olan Muş'un Varto İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından 3 arkadaşı ile 4 Ağustos 2015 günü pusuya düşürüldü.

Sırtına yediği kurşun hayatını kurtardı!
Yeni Asır Gazetesi'nden Nail Azbay'ın haberine göre tayin olduktan 12 gün sonra pusuya düştüğünü anlatan Demir, akşam saat 20. 30'da saldırıya uğradıklarını ve daha önce hissetmediği kadar şiddetli bir ağrı hissettiğini söyledi.

'AĞRI HİSSETTİM'

Demir, "39 yaşındayım. İlk defa böyle bir ağrı hissediyorum. Herhalde çatıdan sırtıma bir kaya ya da tuğla düştü sandım. Sonra bir anda silah sesleri duydum. Tabii bunlar saniyelik oluyor. Bir sızlama daha hissettim sırtımda. Sonra her taraftan silah sesleri geliyordu. Anladık ki pusuya düştük. Teröristle göz göze geldim, bana ateş etti. Karanlıkta silahımı doğrulttum. Elime parçaları geldi. Silahımı bir taş gibi fırlatıp kendimi korumaya çalışayım diye düşünürken bir kurşun da karnıma isabet etti" dedi.

DÖRT KURŞUN YEDİ

Saldırıdan nasıl kurtulduğunu anlatan Demir, "Doktorlarım o kurşun tabancamı delip sırtıma girmemiş olsa benim ya felç geçireceğimi ya da hayatta olmayacağımı söylediler. Bunun sebebi şu. Olayın olduğu gün sabah birlikte yaralandığımız arkadaşım benden 3 mermi istedi. Silahım tamamen doluydu. Şarjörümde 17, namluda da 1 mermi olmak üzere 18 mermim vardı. Ben de çıkarıp 5 mermi verdim. Şarjörümde 12 tane mermi kaldı. Teröristin ilk attığı kurşun şarjörden girip sırtıma saplanmıştı. Eğer 17 kurşun şarjörümde olsaydı, karşıdan gelen kurşun bunu delip geçemez ve sırtıma giremezdi" dedi.

Sırtına yediği kurşun hayatını kurtardı!