Sivas'ta kan donduran "kesik baş" cinayeti davası

Sivas'ta 13 yıl önce bıçaklandıktan sonra başı kesilip gövdesinden ayrılmış halde bulunan uzman çavuşun öldürülmesiyle ilgili azmettirici olarak tutuklanan eşi ile katil zanlısı akrabasının yargılanmasına başlandı.

Sivas'ta kan donduran "kesik baş" cinayeti davası
Vatan'da yer alan habere göre Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, uzman çavuş Adem  Keleş'in öldürülmesiyle ilgili azmettirici olduğu gerekçesiyle yakalanan eşi  Meryem Şule Erdemir Keleş (39) ile cinayeti işlediği öne sürülen akrabası Murat Arısoy (36) ve avukatları katıldı.

Mahkemede cinayeti işlediğini itiraf eden Arısoy, öldürülen kişiyi hiç  tanımadığını belirtti.

Askerden geldikten sonra Adem Keleş'in eşi Meryem ile tanıştığını ve isteği üzerine olaydan 3 gün önce Sivas'a gelerek pansiyona yerleştiğini dile getiren Arısoy, "Evine gittiğimde bana Adem'in fotoğrafını gösterdi. 'Öldürecek  misin?' diye sorular sorup öldürmem için beni sürekli adapte etti. İşini güzel  yaptı. Meryem zaman zaman beni arayıp, 'öldür artık' diyordu, ben de her  seferinde 'bakarız' diye geçiştiriyordum. Eşim şu saatte işe gidiyor, şu saatte  kahveye gidiyor diye bana sürekli bilgi veriyordu" diye konuştu.

Cinayeti nasıl işlediğini anlatan Arısoy, "Hava soğuk ve karanlık olduğu için apartman girişinde bekledim. Karşı karşıya geldik. İkinci gün bıçak almıştım yanıma. 'Kimsin lan dün de yine karşıma çıktın' dedi. Konuşacağız dedim. O da bana bir şeyler söyledi. Tartışma esnasında beni öldürecekmiş gibi bir hisse  kapıldım. Ben de cebimdeki bıçağı çıkarıp kendisine saldırdım. Karanlıkta bir  boğuşma oldu. Darbe aldıktan sonra bıçağı boğazına dayadığımda bana 'yapma  gardaş' dedi. Bıçağı eliyle tutmaya çalıştı" ifadesini kullandı.

Meryem'in, imam nikahlı eşi D.K. ile bu olayın gerçekleşmesi için  hareket ettiğini iddia eden Arısoy, pişman olduğunu söyledi.

Meryem Şule Erdemir Keleş de kocasıyla sorunlar yaşadıklarını ancak suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Evliliğin hukuki yollarla sonlanacağını düşündüğünü ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

"Eşim Adem beni dostunun yanında demirle dövünce ben evden ayrıldım. Aileme sığındım ancak Adem geldi, ailemi ikna ederek beni yeniden eve döndürdü.  Ben Adem'i hiçbir zaman öldürmeyi ya da öldürtmeyi düşünmedim. En fazla ona  'Allah belanı versin, Allah canını alsın' gibi sözler söyledim. Murat olaydan 8-9  yıl sonra beni telefonla arayarak 'Sana bomba gibi bir haberim var. Adem'i ben  öldürdüm' dedi. O sırada imam nikahlı eşim Dinçer Kara da yanımdaydı. Dinçer  gidip olayla ilgili ihbarda bulunmuş. Beni de o dönemde aramız bozuk olduğu için  olaya dahil etmiş."

Olayla ilgili ifadesi alınan tanıklar Rüştü K. ve Fatih C. ise cinayete azmettirdiği iddia edilen Meryem Şule Erdemir Keleş ile ilişkilerinin  olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına karar  vererek duruşmayı erteledi.

Sivas'ta, 1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi'nde Uzman Çavuş Adem  Keleş'in başının kesilerek öldürülmesiyle ilgili 13 yıl boyunca delil toplayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 10 Aralık 2015'te, cinayetin  azmettiricisi olarak uzman çavuşun eşi Meryem Şule Erdemir Keleş'i Kayseri'de (39), katil zanlısı olarak akrabası Murat Arısoy'u (36) İstanbul'da yakalamıştı.