Şizofreni hastası, hastanede kayboldu!

Şizofreni hastası Cemalettin Cankaloğlu, ambulansla gönderildiği Salihli Devlet Hastanesi’nde kayıplara karıştı. 244 gündür haber yok. Bu vaka, Karşıyaka Devlet Hastanesi’nden çıkıp giden ve 4 yıldır bulunamayan Ayşe Bilir’i hatırlattı...

Şizofreni hastası, hastanede kayboldu!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden tedavisi için ambulansla Salihli Devlet Hastanesi'ne gönderilen ve buradan kayıplara karışan Cemalettin Cankaloğlu, aradan 244 gün geçmesine karşın bulunamadı. 30 yıllık şizofreni hastası Cankaloğlu'nun kardeşi Timur Cankaloğlu, "Ağabeyimden tek bir iz yok. Savcılık olayda hastanenin kusuru bulunmadığını söyledi. Suçlu benim akıl hastası ağabeyim mi?" dedi.

Cankaloğlu'nun hastane acil servisinde kayıplara karışması, 2014 yılında Karşıyaka Devlet Hastanesi'nden çıkarak bir daha bulunamayan Ayşe Bilir'i hatırlattı. Timur Cankaloğlu, ağabeyinin sonunun da Ayşe Bilir gibi olmasından endişe ettiğini dile getirdi.

REFAKATÇİ VERİLMEDİ

Olay geçtiğimiz yıl 20 Haziran'da meydana geldi. O tarihlerde, yaklaşık 1 yıldır tedavi gördüğü Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde rahatsızlanan Cemalettin Cankaloğlu, çağrılan 112 ambulansıyla Salihli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Yanında refakatçısı olmadan gönderilen Cankaloğlu, bir süre sonra yattığı sedyeden ayaklanarak Acil Servis'ten çıkıp gitti. Cankaloğlu aradan geçen 8 aya rağmen halen bulunamadı.

Kardeşi Timur Cankaloğlu, "Ağabeyimin ölü ya da diri olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olsam bile yeter. Bugüne kadar, 2 kez ceset teşhisi için aradılar. Ama 2'si de ağabeyim değildi. Ağabeyimin cebinde 5 kuruş para yok. Ağabeyimi bulup ona bakan birisi varsa ne olur ortaya çıksın" dedi.

İzmir'de 2014 yılında Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden çıkarak kayıplara karışan Ayşe Bilir ile ilgili, o tarihten bu yana hiçbir ize rastlanmadığını hatırlatan Cankaloğlu, "Sonunun Ayşe Bilir gibi olmasından korkuyorum. Ayşe Bilir gibi bulunamamasını düşünmek bile istemiyorum" dedi.

ŞAŞIRTAN YORUM

Olay sonrası hastane yönetimi ile görüştüğünü söyleyen Cankaloğlu, "Kadın doktor, 'Ağabeyinizi buraya bırakıyorsunuz. Kaybolunca da her yerde ağabeyinizin kaybolmasıyla ilgili konuşuyorsunuz' dedi. Hem suçlu hem güçlüler" diye konuştu.

ÖNCE TABURCU ETMİŞLER!

Cemalettin Cankaloğlu'nun Salihli Devlet Hastanesi'ne sevk edilmeden önce yapılanlar, ihmali gözler önüne serdi. Ahmetli Ünitesi'ndeki görevlilerin, Cankaloğlu için 112 ambulansı çağırdığı, ambulans geldikten sonra talihsiz adamı taburcu ederek sağlık görevlilerine teslim ettiği öğrenildi. Bu sayede, hastanenin üzerindeki bütün sorumluluğu attığı tahmin ediliyor.