Martin Skrtel’a var Gökhan Gönül’e yok!..

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Gökhan Gönül ile istediği rakam ve anlaşma süresi nedeniyle anlaşamamasının ardından onay verdiği transferler kafaları karıştırdı.

Skrtel’a var Gönül’e yok!..
AMKSpor'dan Tarık Eryiğit'in haberine göre Fenerbahçe ile Gökhan Gönül’ün yollarını ayırması Türkiye’de spor gündemini uzun süre meşgul etti. Başkan Aziz Yıldırım’ın yaşı, istediği ücret ve sözleşme süresi nedeniyle takımda kalmasına sıcak bakmadığı milli futbolcu, Beşiktaş ile anlaştı. Yıldırım’ın, daha sonra izlediği transfer politikası ile akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Gökhan Gönül… 9 yıl Fenerbahçe forması giymiş, takımın efsaneleri arasında yer almasına sadece bir imza kalmışken, ayrılık kararı aldı. Aziz Yıldırım’ın, milli futbolunun ayrılık sürecinde yaptığı açıklamalar ve sonrasında takıma katılan futbolcular ise kafaları karıştırdı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, sözleşmesi biten Gökhan Gönül ile ilgili yaptığı açıklamalar ve milli futbolcunun bu açıklamalara cevapları, uzun süre Türkiye spor gündemini meşgul etmişti. Yıldırım, Divan Kurulu’nda “Gökhan Gönül 31 yaşında 4 yıllık sözleşme istiyor. Onun bizden istediği parayı ben işadamı olarak kazanamıyorum” şeklindeki sözleri bir anlamda iplerin kopmasına neden olmuştu. Bu açıklamaların ardından Gökhan Gönül ve sarı-lacivertli kulüp adeta söz dalaşına girmiş, milli futbolcu para için gitmediğini kamuoyuna açıklamak zorunda kalmıştı.

YILDIRIM MALİYETİNİ FAZLA BULDU

Aziz Yıldırım, tecrübeli futbolcunun Fenerbahçe’den yıllık 2.7 milyon Euro istediğini, kulübün ise bu rakamları ödeyemeyeceğini söyleyerek görüşmelerin tıkanmasına neden olmuştu. Ancak Gökhan Günül’ün Beşiktaş ile yıllık net 1.7 milyon Euro’ya (Futbolcunun Fenerbahçe’den aldığı eski rakam) anlaşma sağlaması, yani Yıldırım’ın ifade ettiği rakamdan 1 milyon Euro eksik bir ücrete “Evet” demesi, futbolseverleri şaşırtmıştı.

Daha sonra Gökhan Gönül’ün yerine alınan Gregory van der Wiel de sarı-lacivertli kulübe, Yıldırım’ın açıkladığı rakamlara göre, milli futbolcunun maliyetine yakın bir rakamla geldi. Aradaki üç yaş fark ise Hollandalı sağ bekin transferini az da olsa anlaşılır kıldı. Yine de Beşiktaş’a 1.7 milyon Euro’ya imza atan Gökhan Gönül, Van der Wiel’in 2.2 milyon Euro’luk maliyetinden az bir rakamla siyah-beyazlı formayı sırtına geçirmiş oldu.

SKRTEL TRANSFERİ ŞAŞIRTTI!

Ancak stoper mevkiine yapılan Martin Sktel transferi, Yıldırım’ın Gökhan Gönül’de açıkladığı kriterlere uymaması ile dikkat çekti. Tıpkı Gökhan Gönül gibi 31 yaşında olan Slovak futbolcu, Liverpool’dan 6 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek transfer edildi. 3 yıllık anlaşma sağlanan Gökhan Günül’ün yıllık ücreti açıklanmadı. Ancak basında yer alan haberler, tecrübeli savunmacının yıllık maliyetinin 4 milyon Euro olduğu yönünde…

Aziz Yıldırım ise Mali Genel Kurul’da Gökhan Gönül’ün kulübe yıllık maliyetinin 3.5 milyon Euro civarında olduğunu ve bu şartlarda anlaşma sağlanamayacağını söylemişti. Ancak daha fazla maliyetle aynı yaşta yabancı bir futbolcuyu kadroya katmakta sıkıntı görmemişti. Üstelik sağ bek pozisyonu da de hemen hemen benzer maliyetle yabancı bir futbolcu ile doldurulmuştu.

Bu nedenle Skrtel’ın transferi kafaların karıştırdı. Çünkü Yıldırım, kulübün simgesi haline gelmiş, yerli statüsünde bir futbolcunun maliyeti nedeniyle ezeli rakibe kaptırılmasına neden olurken, benzer şartlarda yabancı bir futbolcunun kulübe katılmasına ses çıkarmayarak kendi koyduğu kriteri çiğnedi.
Konular Spor Haberleri