ŞÖHRET OLMA ÇABAM YOKTU

Ekranın sevilen gençlik dizilerinden ‘Kavak Yelleri’nde Mine karakterini canlandıran Aslı Enver, geçmişini, bugününü ve hayallerini bizimle paylaştı...

ŞÖHRET OLMA ÇABAM YOKTU

Oyunculuğa nasıl başladınız? Kariyeriniz nasıl başladı?   

Çocuk denecek yaşta Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde hafta sonu kurslarına başladım. Bir senelik eğitim sonunda oyuncu olmak istediğimi anladım. Dört senelik lise eğitimini Opera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nde aldım. Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü’nden geçen dönem mezun oldum. Oyunculuk kariyerime ‘Hayat Bilgisi’ dizisi ile başladım. Kanal D’de yayınlanan ‘Kavak Yelleri’ dizisinde Mine karakterini canlandırıyorum.  

Dizi de canlandırdığınız Mine karakteri ile benzer özellikler taşıyor musunuz?    

Aslı ve Mine, ikisi de farklı yerlerde. Tek benzerliğim yurt dışında büyümüş olmam, bu durum bana oyunumda kolaylık sağladı.

Sette bir gün nasıl geçiyor?        

Genelde yoğun bir programım var, çok sahnem olduğunda günün nasıl geçtiğini anlamıyorum bile ama o gün işim azsa ve sette durmak zorundaysam İstanbul’a gitmenin yollarını kovalıyorum (gülüyor).
Çekimler artık İzmir ve Urla’da yapılıyor. İstanbul’dan sonra oraya adapte olabildiniz mi? İzmir’i sevdiniz mi? İstanbul’u özlüyor musunuz?
İzmir çok güzel bir şehir. İnsanları çok içten ve samimi. İzmir’i çok seviyorum. Ama İzmir’e hâlâ adapte olmaya çalışıyorum. Çünkü İstanbul’da her şeyimizi bıraktık; ailemizi, evimizi, arkadaşlarımızı, yaşamımızı... Tabii çok zor.

Ünlü olmanın avantajları ve dezavantajları neler sizce? Tanınmak hayatınızı ne yönde değiştirdi?  

Şöhret olmak gibi bir çabam yoktu aslında... Ben küçük yaşlarımdan beri oyuncu olmak istedim. Güzel bir projede başarılı bir performans gösteriyorsanız, belli bir zaman sonra şöhret kendiliğinden geliyor. Önemli olan iş hayatında başarılı süreklilik bence... Tanınmak hayatımı değiştirmedi. Ben yine yaşantıma istediğim gibi devam ediyorum.