Şok! 200'e yakın göçmen boğuldu!..

Libya açıklarında alabora olan teknedeki göçmenlerden dördü öldü, 180 kişi ise kayıp. Kurtulanların anlattığına göre, yola çıktıktan beş saat sonra motor durdu ve bot su almaya başladı.

Şok! 200'e yakın göçmen boğuldu!..
Milliyet'te yer alan habere göre Akdeniz'de Pazar günü batan bir teknede kurtulanlar, Libya'dan açıldıklarında teknede 200'e yakın insan bulunduğunu söyledi. Yetkililer, dört kişinin öldüğü faciada 180 göçmenin boğulduğunu tahmin ediyor.

Uluslararası Göç Örgütü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) çalışanları, Libya açıklarındaki son trajedinin iki Eritreli ve iki Etyopyalı göçmenin verdiği bilgilerle ortaya çıktığını aktarıyor. Faciadan kurtulan göçmenler, İtalya'nın Sicilya bölgesindeki Trapani'de söz konusu bilgiyi verdi.

Yardım kuruluşu çalışanları, facianın detaylarını paylaşan bir kadın ve üç erkek göçmenin travma geçirdiğini belirtiyor. Kurtulanların anlattığına göre, yola çıktıktan beş saat sonra motor durdu ve bot su aldı. Bir süre sonra ise bot yavaşça batmaya başladı, insanlar da çaresizce sulara gömüldü.

Batan bottaki göçmenlerin çoğu Doğu Afrika ülkelerinden. Libya açıklarındaki trajedi, 2017'nin ikinci büyük faciası olarak kayıtlara geçti. Geçen hafta yine Libya açıklarında bir teknenin alabora olması sonucu 100'den fazla göçmen kaybolmuştu.

2017'nin ilk iki haftasında deniz yoluyla Avrupa'ya ayak basan göçmenlerin sayısı 1000'den fazla. Geçen hafta Cuma günü de İtalyan sahil güvenliği, 500 göçmenin kurtarıldığını açıklamıştı.

2016, göçmenler için en ölümcül yıl olmuştu. BM rakamlarına göre, Avrupa'ya gitmeye çalışan 5 binden fazla göçmen bir yıl içinde Akdeniz'de boğuldu.