Son şampiyona Wawrinka darbesi

Avustralya Açık tek erkekler çeyrek finalinde İsviçreli Stanislas Wawrinka, son üç yılın şampiyonu Novak Djokovic’i 4 saatlik mücadelede beş set sonunda turnuva dışına itip adını yarı finale yazdırdı.

Son şampiyona Wawrinka darbesi

SEZONUN ilk Grand Slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta, tek erkeklerde son üç sezonun şampiyonu Novak Djokovic, 8 numara Stanislas Wawrinka’ya 5 set süren karşılaşma sonrasında yenildi. Rod Laver Arena’da oynanan son tekler maçında, efsane Boris Becker’le çalışmaya başlayan Djokovic, Avustralya Açık’taki en iyi derece olan çeyrek finali 2011’den sonra tekrarlayan İsviçreli raket karşısında ilk seti 6-1 kazandı. Wawrinka, 6-4 ve 6-2 ile öne geçti.

YARI FiNALDE RAKİBİ TOMAS BERDYCH OLDU

SIRP oyuncu 6-3’le bir kez daha setlere denge getirse de son sözü söyleyen Wawrinka oldu. İsviçre’nin 2 numarası 79 dakika süren ve tie-break’in olmadığı 5. seti 9-7’yle kazanıp turladı. Stanislas Wawrinka son 4’te, turnuvanın 3 numaralı seribaşı David Ferrer’i 6-1, 6-4, 2-6 ve 6-4’le yenen Berdych’le karşılaşacak.

İLK YARI FİNAL NA-BOUCHARD

AVUSTRALYA Açık Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda ise Li Na ve Eugenie Bouchard yarı finale çıktı. Turnuva’nın 4 numaralı seri başı Çinli Li Na, İtalyan Flavia Pennetta’i 6-2’lik iki sette çok rahat geçerek son 4’e yükselirken, Kanadalı genç raket Bouchard, bir önceki Serena Williams’ı deviren Ana Ivanovic’i 5-7, 7-5 ve 6-2’lik üç set sonunda turnuva dışına itmeyi başardı.

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ



Konular Spor Haberleri