Sosa'ya özel görev!

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş derbisi öncesi Sosa'yla yaptığı görüşmede, “Tecrübeni sahaya yansıtıp takımın ataklarında başrolü üstlenerek galibiyetin mimarı olmalısın” dedi.

Sosa'ya özel görev!
Yeni Şafak'tan Ali Kemal Yazıcı'nın haberine göre Trabzonspor, Süper Lig’in 24. haftasında 5 Mart Pazartesi günü Medical Park Stadyumu’nda, Beşiktaş karşısında kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Derbi öncesinde işi sıkı tutan ve oyuncularıyla sürekli iletişim halinde olan Trabzonspor Teknik Dirktörü Rıza Çalımbay'ın, siyah-beyazlılara karşı en büyük kozu Arjantinli futbolcu Jose Sosa olacak. Tecrübeli teknik adam, bordo-mavili takımın başına geldiğinde "Hazır değil" diyerek ilk 11'de fazla forma şansı vermediği futbolcusuyla dün idmanda yakından ilgilendi. Çalımbay, her geçen gün performansıyla takıma daha çok katkı sağlayan ve ligde son oynanan Alanyaspor maçındaki futboluyla göz doldurarak galibiyette rol oynayan 32 yaşındaki oyuncuyla yaptığı görüşmede özgüven tazeledi.

"SAHANIN LİDERİ OLMALISIN"

Trabzonspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Beşiktaş maçı öncesinde Sosa'yla yaptığı görüşmede oyuncusundan sahanın lideri olmasını istedi. Siyah-beyazlı takım ile dönüm noktası niteliği taşıyan bir müsabakaya çıkacaklarını anlatan tecrübeli teknik adam, kendisinden beklentileri olduğunu ve büyük bir güven duyduklarını iletti. Son haftalarda daha çok sorumluluk alan Sosa’ya performansını daha yukarılara çekmesi gerektiğini anlatan Çalımbay, "Kariyerinde bir çok kez böyle büyük maçlar oynadın. Tecrübeni sahaya yansıtarak takımın ataklarında başrolü üstlenerek galibiyetin mimarı olmalısın. Sahadaki performansın, sergileyeceğin duruş ve tavır diğer arkadaşlarına öz güven aşılayacaktır. Bu karakter ve güç sende var" diyerek oyuncusunu derbiye motive etti.

Çıkışımızı sürdürmek istiyoruz

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, “Futbolcular Beşiktaş maçının ne kadar kritik olduğunun farkında. Ligin ilk yarısında G.Saray'ı yendiğimiz gibi Beşiktaş'ı da evimizde yenerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Beşiktaş derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. Pazartesi günü siyah-beyazlılarla zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını belirten Çubukçu, kaliteli bir kadroya sahip olduklarını belirterek, sahadan galibiyetle ayrılacaklarına inandıklarını söyledi. Bu tür maçların favorisinin olmadığı dile getiren bordo-mavililerin asbaşkanı, "Alanyaspor karşısında aldığımız galibiyet takımın özgüvenini yerine getirdi. Derbi karşılaşmalarında favori belirtemezsiniz ancak futbolcularımız maçın ne kadar kritik olduğunun farkında. Ligin ilk yarısında sahamızda lider Galatasaray'ı mağlup ederek kötü gidişatımızı sonlandırıp iyi bir seri yakalamıştık. Beşiktaş maçını kazanarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. İnşallah alacağımız galibiyetle birlikte fikstürü avantaja çevirip yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
Konular Spor Haberleri