Sosyal medya terörü!..

Meksikalı bir grup kendilerine borcunu ödemeyen arkadaşlarından sosyal medyada ‘Atatürk Havalimanı saldırısında kayboldu’ dedikodusu yayarak intikam aldı.

Sosyal medya terörü!..
Sabah'ta yer alan habere göre Atatürk Havalimanı'na düzenlenen terör saldırısı başta olmak üzere, son aylarda dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan eylemlerin ardından sosyal medyada paylaşılan sahte profilin arkasından ilginç bir gerçek çıktı. "Arkadaşımıza ulaşamıyoruz", "O da oradaydı, haber yok", "Sanırım onu kaybettik" gibi cümlelerle fotoğrafı paylaşılan Alfonso adlı gencin, arkadaş şakasına kurban gittiği açıklandı.

France 24'ün haberine göre, ismi sadece 'Alfonso' olarak verilen Meksikalı genç, arkadaşlarından aldığı yüklü miktardaki borcu ödemeyince, arkadaşları da ondan sosyal medyada öç almaya karar verdi. France 24'e konuşan arkadaş çevresi, "Borcunu ödeyene kadar onun ismini böyle kullanmaya devam edeceğiz, belki pişman olur" dedi.

Fransız Le Monde gazetesi, Alfonso'nun kullanıldığı sahte tweet'leri, dünya çapındaki büyük felaketlerin ardından sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyonlara örnek olarak göstermişti.

Sosyal medya terörü!..