Sözcü Gazetesi: "21 asker şehit düştü"

Dağlıca'da en az 21 askerin şehit düştüğü öğrenildi. Terör örgütünün bazı askerlerimizi de rehin almış olabileceği bildiriliyor.

Sözcü Gazetesi: "21 asker şehit düştü"
Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre Dağlıca’daki hain saldırıya ilişkin Genelkurmay’ın net bir açıklama yapmamasının nedeni ortaya çıktı.

Sözcünün elde ettiği bilgilere göre bazı askerlerin kayıp oluşu ve bunlarla ilgili araştırmanın henüz sonuçlanmamış olması acı açıklamayı geciktiriyor. Bölgeden gelen haberlere göre en az 21 askerimiz şehit oldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca üs bölgesine yakın yerde meydana gelen terör örgütünün mayınlı eyleminde ve ardından çıkan çatışmada şehit asker sayımızın 21′e çıktığı öğrenildi. Bölgedeki kaynaklar Sözcü’nün sorusu üzerine askerlerin gece boyunca teröristlerle çatıştığı birçok askerin de  yaralandığını bildirdiler.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPAMIYOR!

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün gece yaptığı açıklamada şehit sayısı belirtilmemişti. Bunun sebebi olarak ise şehit olduğu belirlenen askerlerin ailelerine bilgi verilmemesi ve kayıp askerlerin olması gösterildi. TSK’nın şehit haberine ailelerinin  televizyon ekranlarından öğrenmemesi için detaylı açıklamayı geciktirdiği bildiriliyor.

KAYIP ASKERLER ŞEHİT Mİ YOKSA PKK’NIN ELİNDE REHİN Mİ?

Bir başka iddia ise kayıp askerlerin geniş bir alana yayılan çatışma sırasında şehit düştükleri mi yoksa terör örgütü tarafından rehin mi alındıklarının bilinmemesi yönünde.

TSK’nın tüm bu soru işaretlerinin giderilmesinin ardından kahramanca mücadele eden şehitlerin isimlerini gün içerisinde açıklayacağı bildirildi.