Stephen Hawking: 'Ölümden sonra hayat, sadece bir masal'

Dünyaca ünlü İngiliz fizikçi ve matematikçi Stephen Hawking, The Guardian Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Stephen Hawking: 'Ölümden sonra hayat, sadece bir masal'

İngiliz The Guardian Gazetesi’ne konuşan dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, insanlığın ne kadar süre var olma şansı olduğuna dair görüşlerini paylaştı. Hawking, röportajında “insanları ölümden sonra hayat ya da cennetin beklediği inancının, ölümden korkan insanlar için yaratılan bir masal olduğunu” öne sürdü.

‘ÖLÜM KORKUTMUYOR’

21 yaşındayken tamamen felç olmasına neden olan “motor nöron” hastalığına yakalanan Stephen Hawking, “İnsan beynini, tüm bileşenleri çökünce çalışmayı bırakan bir bilgisayar gibi görüyorum. Son 49 yılımı, erken ölüm beklentisiyle geçirdim. Ölümden korkmuyorum ama ölmek için acelem de yok. Önce yapmam gereken çok şey var” dedi. Ünlü fizikçi, röportajında “insanların yaşamlarını en iyi şekilde kullanarak dünyadaki potansiyellerini tamamen yerine getirmeleri gerektiğine” vurgu yaptı. Hawking, bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak iki günlük Google zirvesinin konuşmacıları arasında bulunuyor.

SON KİTABI BÜYÜK TARTIŞMA ÇIKARDI

Stephen Hawking, 2010 yılında yayımlanan ve ABD’li fizikçi Leonard Mlodinow ile ortaklaşa yazdığı “Grand Design” (Büyük Tasarım) kitabında, evrenin varlığını açıklamak için “bir yaratıcıya ihtiyaç olmadığını” savunarak kimi dini çevrelerde büyük tepki uyandırmıştı. Stephen Hawking “Büyük Tasarım” kitabında, Büyük Patlama Teorisi’nin, evrenin fizik yasalarının kaçınılmaz sonucu olarak “hiçten var olabileceğini” kanıtladığını savunuyor.