Strasbourg'ta buluştular!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Strasbourg’ta bir araya geldi.

Strasbourg'ta buluştular!
CİHAN'ın haberine göre her iki liderin gayrı resmi toplantısına Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da katıldı. Toplantının, AP Başkanı Schulz’un davetiyle 11 Ocak'ta yapılacağı, ancak Paris’te yaşanan terör saldırıları nedeniyle görüşmenin ertelendiği kaydedildi.

Avrupa Parlamentosu yakınındaki bir restorantta 3 saat süren görüşmede, Yunanistan’daki yeni yönetim ve Ukrayna krizi başta olmak üzere AB’nin önündeki acil konuların gündeme geldiği belirtildi. Her iki liderin 12 Şubat’da düzenlenecek AB Devlet ve Hükümet Başkanları Gayrı Resmi Toplantısı öncesi fikir alışverişinde bulundukları kaydedildi.

Görüşme sonrası liderler herhangi bir açıklama yapmazken Martin Schulz’un basın sözcüsü Armin Machmer, toplantının sıcak bir havada geçtiğini kaydettti. Her iki liderin Avrupa Birliği’nde Fransa ile Almanya’nın dostluk ve işbirliğinin güçlendirilmesini ele aldıklarını söyledi. Ayrıca tüm güncel konlarında yine gündeme geldiğini belirtti.

Görüşme ile ilgili Fransız medyası ise her iki liderin Yunanistan’a karşı ortak tutum peşinde olduğunu iddia etti. Fransa ile Almanya, geçtiğimiz hafta Yunanistan seçimleri sonrası takındıkları tavırla dikkat çekmişti. Fransa, seçimlerden başarıyla çıkarak başbakanlık koltuğuna oturan SYRİZA'nın lideri Alexis Çipras' ı hemen tebrik ederek Fransa’ya davet etmişti. Almanya ise tebriği Çipras Başbakanlık koltuğuna oturduktan bir gün sonra yapmıştı.