Su içmenin de bir saati var!

Uzmanları dinleyin bol bol su için... Ancak bunu ne zaman ve nasıl yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte her derde deva öneriler...

Su içmenin de bir saati var!
Takvim'de yer alan habere göre sağlığa olan pek çok faydası nedeniyle su içmenin önemli olduğu her zaman söylenir. Suyu nasıl ve ne zaman içmek gerektiğini bilmek önemlidir. Çünkü izleyeceğiniz yola göre su, vücudunuza yararlı olmak yerine zararlı da olabilir.

Mesela kahvaltıdan önce kesinlikle gereklidir. Kahvaltıdan önce bir veya iki bardak su içmek sindirim yollarında birikmiş toksinleri temizler ve organlarınızı çalışmaya başlamaları için uyarır. Bunu kahvaltıdan 20 dakika önce yapın. Güne örneğin kahve içerek başlamaktan çok daha sağlıklıdır.

Ayrıca eğer ılık veya sıcak halde, hatta yarım limonun suyunu eklerseniz, bağırsaklarınız harekete geçer. Kabızlıkla savaşmak için mükemmel ve basit bir ilaç olmasının altında yatan neden budur. Açlık hissettiğinizde aslında susamış olduğunuzu biliyor musunuz?

AÇLIĞI BASTIRIR

Bazen vücudumuzun bize gönderdiği sinyalleri doğru yorumlamayı bilemeyiz, özellikle kilonuzu kontrol etmeye çalışıyorsanız bu daha da önemli hal alır. Bu nedenle de size çok basit tek bir önerimiz olacak: Her acıktığınızda bir bardak su için. Eğer birkaç dakika sonra hala açlık hissediyorsanız, yemek yiyebilirsiniz. Pek çok kez açlığınızın kolayca yok olmasına çok şaşıracaksınız!

Daha az yemek için öğünlerden yarım saat önce üç bardak su içebilirsiniz.

Eğer yemeklerden yarım saat önce bir bardak su içerseniz, yemek sırasındaki susuzluğu önlemekle kalmayacak, aşırı miktarda yemenizi önleyecek olan doygunluk hissi de verecektir.

Mideniz suyla dolu olduğundan ister istemez daha az yemek yiyeceğinizi göreceksiniz.
Konular Kadın / Bakım