Su tüketimini artırmanın kolay yolları

Sağlıklı bir beden ve zinde vücut için su tüketimi oldukça önemli. İşte su içemeyenler için su tüketimini artırmanın yolları...

Su tüketimini artırmanın kolay yolları
Hürriyet'te yer alan habere göre sağlıklı yaşamın temelinde yer alan su tüketimi, beslenme ve zindelik açısından oldukça büyük öneme sahip. Vücudumuzun büyük bir bölümünün su olduğunu düşünürsek su tüketmenin gerekliliği de ortaya çıkıyor. Herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişilerin günde en az 2 litre su içmesi uzmanlarca öneriliyor. Kadın, erkek ve çocuklarda su tüketim oranları farklılık gösterebiliyor. Kadınlar günde 10 bardak, erkekler 14, çocuklar ise en az 6 ile 8 bardak su tüketmeliler. Su ihtiyacı ise ideal olarak %60 su ve %40 yiyecek ve içeceklerden temin edilmeli.

SU TÜKETİMİNİ ARTIRMANIN YOLLARI

Su tüketimini artırmak ve bunu bir alışkanlık haline getirmek vücut sağlığı açısından oldukça önemli. Su tüketimi için susamayı beklememek gerekiyor. Onun yerine her saat başı su içmeye özen göstermek ve bunu masaya bir sürahi ve bardak koyarak daha kolay hale getirmek önemli. Su içmeyi alışkanlık haline getirmeyi kolaylaştıran bu tür hareketler aynı zamanda vücudun susuzluk nedeniyle maruz kalacağı yorgunluk ve halsizlik gibi etkileri de ortadan kaldırıyor.

Sabah uyandığınızda ve gece yatarken su içmek vücudun temizlenmesi ve sağlıklı kalması için gerekli. Kan dolaşımını da düzenleyen su tüketimi geceleri kalp krizi riskini de önemli ölçüde azaltıyor.

Su içmeyi zevkli hale getirmek su içmeyi kolaylaştırıyor. Örneğin suyun içine limon, nane yaprağı veya zencefil eklemek sudan daha fazla tat alınmasını sağlıyor ve su içmeyi sıkıcı olmanın ötesine taşıyor. Bu besinler aynı zamanda vücutta detoks etkisi yapması açısından da yararlı.

Gün içerisinde koşuşturmalı bir hayatınız varsa çantanızda bir su şişesi bulundurmak su tüketimini artırmak için oldukça ideal. Bu sayede hem su tüketiminizi düzenleyebilir hem de günlük enerjinizi korumuş olursunuz.

Çay ve kahve içmek yerine su içmeyi ilk sıraya koymak kafeinin zararlı etkilerini de azaltır. Ayrıca çay ve kahve gibi içecekler vücuttan sıvı atılımına neden olduğu için bu tip içeceklerin tüketiminin limitlenmesi sıvı kaybını önler.

Su içmek mevsimlerle ve fiziksel aktivite ile de doğrudan orantılı olmalı. Sıcak havalarda veya fiziksel egzersiz sonrası kaybettiğiniz sıvıyı yerine koymak için günlük su tüketim oranınızdan daha fazla su tüketmelisiniz.