Sudan sandık başına geçti

Güney Sudan'ın 2011'de Sudan'dan ayrılmasının ardından ilk kez genel seçimlerin düzenlendiği ülkede seçmenler oy kullanmaya başladı.

Sudan sandık başına geçti
Türkiye'de yer alan habere göre ülkenin 15 vilayetinde seçim merkezlerinin yerel saatle 08.00 itibariyle kapılarını açtığı ve saat 18.00'e kadar oy kullanma işlemlerinin devam edeceği belirtilirken oy kullanma işleminin 09.00'da başladığı 3 vilayette ise 19.00'da sona ereceği aktarıldı.

Tahmini 38 milyon nüfusa sahip Sudan'da seçmenler, 13 Nisan'dan 15 Nisan'a kadar 11 bin seçim noktasında oy kullanabilecek. Yaklaşık 14 milyon seçmenin oy kullanacağı seçimde, devlet başkanı, 450 üyeli milli meclis ve Sudan Federal Yasama Meclisi'nin üyeleri belirlenecek.

Mavi Nil ile Beyaz Nil'in birleştiği ülke Sudan'ı 26 yıldan bu yana yöneten Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ve onun Milli Kongre Partisi seçimlerin favorisi olarak gösterilirken, muhalefet seçimin kampanya sürecinin eşit şartlarda gerçekleşmediğini savunuyor.

Muhalefette yer alan partilerden bir kısmı "değişim olmayacağı" gerekçesiyle seçimleri boykot edeceklerini duyurmuşlardı.