Sudan Yemen'deki vatandaşlarını tahliye etti

Sudan Devlet Bakanı Cemal Mahmud 152 Sudan vatandaşını Yemen'den tahliye ettiklerini söyledi.

Sudan Yemen'deki vatandaşlarını tahliye etti
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Sudan Devlet Bakanı Cemal Mahmud,  Hartum Uluslararası Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 152 Sudanlının kara yoluyla önce Suudi Arabistan'a, ardından da hava yoluyla Sudan'a getirildiğini açıkladı.

Mahmud, vatandaşlarının uçakla direk olarak Yemen'den tahliye edilmemesinin ülkede yaşanan olumsuz şartlardan kaynaklandığını belirterek, Yemen'de kalan diğer Sudanlıların da gelecek günlerde uçakla tahliye edilebilmeleri için uluslararası göç örgütüyle görüşmeler yapıldığını belirtti.

YEMEN'DE 4 BİN SUDAN VATANDAŞI

Sudan yönetiminden daha önce yapılan açıklamada, Yemen'de yaklaşık 4 bin Sudan vatandaşının bulunduğu, bunlardan bininin ülkeye dönmek için müracaatta bulunduğu belirtilmişti.

Husilerin, Cumhurbaşkanı Hadi tarafından geçici merkez ilan edilen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatını başlatmıştı.