Karlov suikastinde çember daralıyor

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastinde çember daralıyor. Savcılık FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikast talimatını aldığı 5 yıldızlı otelle ilgili yaptığı araştırmada, 5 kişilik FETÖ 'Abi'si listesi oluşturuldu.

Suikastte çember daralıyor
Yeni Asır'da yer alan habere göre 'Abi'lerden birinin KKTC'de yaşadığı tespit edildi. Saldırganın saldırı emrini aldığı otele gitmeden önce telefonundan 'Face Time' (sesli-görüntülü görüşme) adlı programdan görüşme yaptığı tespit edildi. Türkiye ile Rusya'nın ortak yürüttüğü soruşturmaya dahil olmak isteyen ve Altıntaş'ın bilgisayarını talep eden FBI yetkililerine 'hayır' yanıtı verildi.

EMRİ VERENİN PEŞİNDELER

Suikastın ardından FETÖ 'Abi'sini bulmak için soruşturma derinleştirildi. Savcılık daha önce Altıntaş'ın telefon, bilgisayar ve HTS kayıtlarından suikast hazırlıklarının 15 Kasım 2016'da başlatıldığını tespit etmişti.Altıntaş'ın 15 Kasım'da telefonunu değiştirdiği ve WhatsApp programından tutuklu ev arkadaşı Sercan B'ye mesaj atarak, takım elbisesini istediği belirlenmişti. Ardından takım elbiseyi alan Altıntaş'ın Kasım sonunda önce Yenimahalle Akköprü'de bulunan bir AVM'ye gittiği tespit edilmişti. Saldırganın Iphone 4S markalı telefon kayıtlarından yapılan incelemede otele gitmeden birkaç gün önce internet üzerinden 'Face Time' adlı programdan görüşme yaptığı tespit edildi. Saldırganın bu görüşme ile otelde buluşmak üzere örgüt 'Abi'leri ile randevulaştığı değerlendirildi.

OTELDE GÖRÜŞTÜLER

Sercan B.'den "sevdiğim bir abimle buluşacağım" diyerek takım elbisesini alıp giyerek, otele giden Altıntaş'ın burada saldırı talimatını aldığı belirtildi. Otelde talimat vereni ortaya çıkarmak için kolları sıvayan savcılık, otel kayıtlarını mercek altına almıştı. Otel kaydının yanı sıra buluşma tarihine ilişkin baz kayıtlarını da inceleyen savcılık, 5 kişilik bir listeye ulaştı. FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen isimlerin bağlantıları ve Altıntaş'la olan irtibatları üzerinden iz sürüldüğü belirtildi. Listede yer alanlardan birinin KKTC'de olduğu ve bir üniversitede akademisyen olduğu öğrenildi. Bu ismin otel kaydının yanı sıra IP adresinden Altıntaş'la bilgisayar üzerinden irtibat kuranlar arasında bulunduğu belirtildi.