Şükrü Özyıldız: "Ekranda yakışıklılık önemli değil"

Yetenekli oyuncu Şükrü Özyıldız, Çoban Yıldızı’ndaki yeni tarzıyla ekranlara dönüş yapıyor. Özyıldız, “Artık iyi oynayamayan güzel ya da yakışıklı da olsa hızla eleniyor, doğal seleksiyon” dedi

Şükrü Özyıldız: "Ekranda yakışıklılık önemli değil"

Ünlü oyuncu Şükrü Özyıldız, Episode dergisinin yeni sayısının kapak ismi oldu. Çoban Yıldızı dizisi ile ekrana dönecek olan Özyıldız oyunculuğuyla ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

Özyıldız, “Oyuncu olarak konsantrasyonum rol üzerine. Beni oyuncu olarak bu rolde heyecanlandıracak ne var, önce ona bakıyorum. Beni oyuncu olarak zorlayacak işlerde heyecanlanıyorum. Yerimde durmayı sevmiyorum. Oyunculukta güzellik hem sınırlayıcı hem de maalesef izleyiciyi koparan bir şey. Diziler, 150 dakika; aslında 60 dakikada anlatmak istediğiniz şeyi anlatabilirsiniz, geri kalan kısım klip.

Böyle olunca da güzel/yakışıklı olmak, önemli oluyor maalesef. Artık iyi oynayamayan güzel de yakışıklı da olsa daha hızlı eleniyor bence, doğal seleksiyon. Şimdi bir oyuncu, iyi oynamıyorsa hızlı eleniyor. Şimdi, kendine daha çok yatırım yapman gerekiyor”
dedi.

İmajıyla ilgili değişim hakkında ise şunları söyledi “Çoban Yıldızı’ndaki karakterim için saçlarımı kestirdim, sakallarımı uzattım, vücudumu değiştirdim. Oyuncu buna açık olmalı. Her zaman vücudunun ve kendinin sınırlarını zorlamalı.” 

Şükrü Özyıldız: "Ekranda yakışıklılık önemli değil"