Şükrü Özyıldız'ın büyük özgüveni

Çok zeki olduğunu ve 'cool'luktan ödün vermediğini söyleyen genç oyuncu Şükrü Özyıldız kendine güveniyor...

Şükrü Özyıldız'ın büyük özgüveni

İzmir'den İstanbul'a geldiğinizde en çok hangi konuda zorlandınız?
Neredeyse hiç zorlanmadığımı söyleyebilirim. İTÜ'de gemi makineleri mühendisliği bölümünde okurken bir süre İstanbul'da yaşamıştım. Asıl zor kısmı İzmir'e dönmek olmuştu. İzmir 'ana' gibi şehir... Belli bir olgunluğa geldiğinizde oradan göç etmeniz gerekiyor ama yine de hep gidip elini öpmek, sesini duymak istiyorsunuz. İstanbul sosyal anlamda daha iyi besliyor ruhunuzu, burada kendimi daha özgür hissediyorum. İzmir'de olduğum zamanlarda bohem havalara giriyorum, çok hüzünleniyorum. İstanbul daha bana göre...

'İyi ki oyunculuk mesleğini seçmişim' diyor musunuz? Bir de oyunculuk kariyerinizde 'Keşke yapmasaydım' dediğiniz bir iş oldu mu?
"Keşke yapmasaydım" dediğim bir iş olmadı. Bugüne kadar gelen bütün reklam tekliflerini reddettim. Bazen "Acaba kabul etse miydim?" diye düşünüyorum. Benim ilk kamera önü işim 'Derin Sular'dı. Şimdi arkadaşlarım 'Hadi onu bir izleyelim' dediklerinde "Hayır" diye itiraz ediyorum çünkü acemilik diz boyu ve saçlarım felaket. Saçlarım hep sorun olmuştur zaten. Ben bu saçlara ne kullanabilirim ki?

İKİNCİ ŞANSA İNANMAM

Oyunculuk yapabilmek için aile şirketinden ayrılmışsınız. Başka büyük vazgeçişleriniz var mı?

Ben çok sosyal biriyim, yani en azından öyle olduğumu düşünüyorum; biraz da maymun iştahlıyım. Büyük bir vazgeçişim olduysa da, beni çok etkilememiş ki hatırlayamıyorum ama kendimi tanıyorum. Kesin olmuştur.

Hiç bir kız arkadaşınızı yaptığı hatadan dolayı terk ettiniz mi?
Çok ama hatayla yanlışı ayırmak lazım. Hatayı herkes yapar. Ama karşındakinin olduğunu sandığın kişi olmadığını anladığın durumlarda ya ne kadar salak olduğunu anlıyorsun ya da sana büyük yanlış yapılmış oluyor. Bana yapılan yanlışları hiç affetmedim. Zaten ikinci şansa da pek inanmam. Erkek dediğin, o ikinci şansı vermemeli bence.

Mükemmel bir erkek olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Öyle demedim ben ama zekiyimdir; çok zeki.

Kimseyi dinlemeden bir kadının peşinden gittiğiniz oldu mu?
Olmadı. Hiçbir zaman 'cool'luktan ödün veremedim. Bunu egosantrik bir havayla söylemiyorum. Şimdi düşünüyorum da insan, 'Gurur, terbiye veya görgü' denen saçmalıklar yüzünden bir kere geldiği hayatta hissettiği, arzuladığı gibi yaşayamıyor.

İŞTE SEÇİCİYİM

Sizi dizi oyunculuğu dışında başka alanlarda da görebilir miyiz?

Göreceksiniz. Bazı görüşmelerim var ama netlik kazanmadığı için bir şey söyleyemiyorum. Fazla seçiciyim. Önce projeye inanmam gerekiyor. Ülkemizde iyi bir proje de çok sık üretilmiyor maalesef.

Tango yapıyormuşsunuz. Birlikte olduğunuz kadınlarla sık sık dans eder misiniz yoksa figürlerinizi dışarıda sergilemeyenlerden misiniz?
Ben müziği duyduğumda dans etmeye başlarım. Erkek iyi tango biliyorsa, kadının bilmesine gerek yoktur. Çok kolay dans edebilirler. Eskiden tango gecelerine giderdim ama artık pek vakit bulamıyorum. Genelde hep ben "Tangoya gidelim" derim.

Twitter'da "El kadar bebeğe Şükrü diye isim mi konur baba? Ne yaptın sen? Dağ diktin önüme" diye isyan etmişsiniz. İsminizi sevmiyor musunuz?
Haksız mıyım ama! Ben 'Şükrü' mü olmalıydım? İsim önemlidir. İnsanların ismi neyse, cismi de ona göre şekilleniyor diye düşünüyorum. İsmin söylenişi, ağızda bıraktığı tat çok önemlidir. Mesela Kate Beckinsale'i ele alın. Soyadı çok havalı değil mi? Bence isim iyiyse avantajlısındır. Lisedeyken çok havalı bir kız vardı. Arkadaşlarıma kim olduğumu sormuş. Bizimkiler de 'Şükrü' demişler. O da "Şükrü mü? Of isimden kaybetti!" demiş. Ne demek istediğimi anlatabildim mi?

KENDİNE BAKMAYAN KADINLA OLAMAM!

'Hayatım boyunca asla birlikte olmam' dediğiniz bir kadın modeli var mı?

Kendine bakmayan kadınla yapamam. Biraz antiaging aktiviteler, takviyeler gerekiyor.

Kıskanç mısınızdır? Birlikte olduğunuz bir kadının telefonunu karıştırır mısınız mesela?
Telefon karıştırmam. Sonuçlarından korkarım çünkü neyle karşılaşacağımı bilemem. Çok işkillendiğim bir durum olursa bakabilirim ama şimdiye kadar öyle bir şey olmadı. Ben her zaman dürüst olunması taraftarıyım. Birlikte olduğum kadının hayatına tek müdahalem ona olan desteğimdir.

ELİF ÖKSÜZ


 

Konular Röportaj