Şule’nin ölümüne ağırlaştırılmış müebbet!

Şule Çet’in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede iki şüpheli hakkında ağırlaştırmış müebbet ve 39’ar yıl hapis istendi. Şüphelilerin Çet’i iş vaadiyle kandırarak, tecavüz ettikten sonra öldürüp 20’nci kattan attıkları belirtildi.

Şule’nin ölümüne ağırlaştırılmış müebbet!
Sabah Gazetesi'nden Yüksel Temel'in haberine göre Ankara'da bir plazanın 20'nci katından 29 Mayıs'ta sabah saatlerinde şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet soruşturması tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Aykut Hüseyin Koca'nın hazırladığı iddianamede tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ile Berk Akand'a "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, nitelikli cinsel saldırı ve kasten adam öldürme" suçlarından 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede şu değerlendirmeler yapıldı:

'Çağatay Aksu, Çet'i yemeğe davet etti. Çet, Aksu ve arkadaşının kendisine iş bulacağını düşünerek daveti kabul etti. Çet ev arkadaşına "Çağatay alkol alınca bana asılıyor" dedi. Bu nedenle ev arkadaşı ile belli aralıklarla mesajlaştı. Yemekten sonra şüpheliler Çet'i ofise götürdü. Şule'nin ortamdan hoşnut olmadığı arkadaşına attığı mesajdan anlaşıldı.

Şüphelilerin ifadelerine karşılık Adli Tıp Kurumu raporlarına göre olay gecesi Çet cinsel saldırıya maruz kaldı.

DELİLLERİ KARARTTILAR

Cinsel saldırıdan sonra maktulün bu konuyu sorun yapacağını düşünen şüphelilerin maktulü darp ederek ölümüne sebebiyet verdikleri ve maktul üzerinde oluşan travma ve şiddet delillerini karartmak amacıyla ofisin penceresinden aşağıya attıkları yönünde kanaat oluşmuştur. Şüphelilerin olaydan sonra pencereden izleri sildiği ve bardakları yıkadıkları belirlendi.'