Süleyman Dilbirliği'nin eşi de vefat etti!

Hikayesi "Ayla" filmine konu olan ve dün hayatını kaybeden Kore Gazisi Emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği, eşinin acısına dayanamayarak bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Süleyman Dilbirliği'nin eşi de vefat etti!
Hürriyet'te yer alan habere göre Türkiye dışında Avrupa’da gösterime giren ‘Ayla’ filminin Almanya galası, savaşta ailesini yitiren Koreli Eunja Kim’i sahiplenen ve ismini Ayla koyan Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği’nin yaşamını yitirmesi üzerine iptal edildi. Filmin oyuncuları ve Eunja Kim, bu haberin şokunu yaşarken bu sabah da eşi Süleyman Dilbirliği’nin acısına dayanamayan Nimet Dilbirliği’nin ölüm haberiyle sarsıldı.

Süleyman Dilbirliği'nin eşi de vefat etti!

91 yaşında tedavi gördüğü hastenede çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitiren Ayla’nın manevi babası Süleyman Dilbirliği’nin ardından Ayla’nın manevi annesi Nimet Dilbirliği de hayatını kaybetti. Ayla filmi Almanya başta olmak üzere Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Danimarka, İsviçre ve Azerbaycan’da perşembe günü gösterime girdi. Almanya’da yapılacak gala için tüm hazırlıklar tamamlanırken uzun süredir tedavi gören Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği yaşamını yitirdi. Gala iptal edildi, olayın şokunu yaşayan film ekibi cenaze için hazırlık yaparken bu kez Ayla’nın manevi annesi Süleyman Dilbirliği’nin eşi Nimet Dilbirliği’nin de ölüm haberi geldi.

TARİH HENÜZ BELLİ DEĞİL

Dağıtımcı firma ise yaptığı açıklamada, filmin oyuncularının önümüzdeki günlerde tekrar Berlin’de filmi izleyiciyle birlikte izleyeceklerini ancak tarihin henüz net olmadığını belirtti. Filmde Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuş ve bu öyküsüyle “Ayla” filmine konu olmuştu. ‘Ayla’ filmi dil-din ve ırk tanımadan vicdanın nasıl da gerçek bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa rağmen gerçek insanlığı anlatıyor.