Sümeyye Erdoğan: "Daha güçlüyüz"

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “15 Temmuz Darbe Girişimi” panelinde demokrasi nöbetlerinin, acıyı paylaşmaya vesile olduğunu söyleyerek “Ben inanıyorum ki millet olarak bugün her açıdan daha güçlüyüz” dedi.

Sümeyye Erdoğan: "Daha güçlüyüz"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara Temsilciliğince, TOBB İkiz Kuleler'de “15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu panel gerçekleştirildi. Panelin açılışında konuşan KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, hain darbe girişiminin en büyük panzehirinin milletin birliği, beraberliği ve gösterdiği dirayet olduğuna işaret etti.

Bayraktar, demokrasi nöbetlerini, dünya demokrasi tarihine geçecek çok özel bir sosyal hareket şeklinde düşündüğünü, milletin vakur direnişinin tarihin sayfalarında yerini aldığını kaydetti. Bu nöbetlerin, yaşanan acının paylaşılmasına vesile olduğunu dile getiren Bayraktar, “Aynı şekilde öfkemizi kontrol altına almaya, buradan bir ortak akıl çıkarmaya vesile oldu. Ben inanıyorum ki millet olarak bugün her açıdan daha güçlüyüz” dedi.

BATI DUMURA UĞRADI

Şimdi 15 Temmuz'un muhasebesini yapma vakti olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti: “Türkiye'de demokrasinin gerçek kahramanları o gece tek ağızdan 'Darbeye hayır' derken, Batı, ötekine çok gördüğü, kendinin demokrasi anlayışını tüm dünyaya gösterdi. Milletimizin temsil ettiği gerçek demokrasi direnişi karşısında Batı, adeta dumura uğradı. O süreçte verilen beyanatların, yapılan yorumların mahiyeti açısından rasyonalitesini ve vicdanını kaybetmiş bir akılla karşılaştık. Bu süreç aynı zamanda Batı'nın ikiyüzlülüğünü kabul etmek istemeyen dostlarımızın da idrakını zorladı, gerçeği onlar da kabul etmek durumunda kaldılar.”