Sümeyye Erdoğan: "FETÖ’cüler her şekle giriyor"

KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Chicago’da onur konuğu olarak katıldığı, Amerikalı Müslüman toplumlarını bir araya getiren MAS-ICNA Kongresi’nin açılışında “Ümmetin Karşılaştığı Sorunların Üstesinden Gelmek: Türkiye Örneği” başlıklı konuşma yaptı.

Sümeyye Erdoğan: "FETÖ’cüler her şekle giriyor"
Milliyet'te yer alan habere göre Bayraktar kongre kapsamında düzenlenen “15 Temmuz ve Darbeye Direnen Kahramanlar” başlıklı toplantıda da konuştu.

‘İlham kaynağı olduk’

Türkiye’nin tüm Müslüman ülkelere gücü yettiğince yardım ettiğini vurgulayan Bayraktar, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapıldığını, Gazze’nin yeniden imarı için destek verildiğini, Somali, Myanmar ve Haiti gibi bölgelere yardım ulaştırıldığını söyledi. Bayraktar, “Türkiye tüm dünyaya sekülerizm, demokrasi ve İslam’ın yan yana yaşayabileceğini gösterdi. Diğer Müslüman milletlere değişim ve daha iyi bir geleceğin sağlanabileceği konusunda ilham kaynağı olduk” dedi.

‘DEAŞ’tan tehlikeli’

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatan Bayraktar, ilk başta böyle bir kalkışmaya ihtimal veremediğini ancak daha sonra bunun bir darbe girişimi olduğunu anladıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı bir şekilde bu girişime halkla birlikte karşı geldiğini ve insanları sokağa çağırdığını ifade eden Bayraktar, “Cumhuriyet tarihimizde daha önce hiç olmayan bir şey oldu o gece ve halk demokrasisine sahip çıkmak için sokaklara çıktı. Türk  halkının demokrasiye sahip çıkması diğer Müslüman toplumlara da örnek oldu” dedi.

Türkiye’de yaşananların ibret verici bir örnek olduğunu da vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: “ABD’deki Müslüman toplumu da tehdit altında. Bir şeyi vurgulamama izin verin: FETÖ aslında DEAŞ’tan daha tehlikeli. Umutsuz, eğitimsiz kişileri militan haline getirmek daha kolaydır çünkü kaybedecek bir şeyleri yoktur ve birileri cennet vaadiyle gelince buna kanabilirler. Ancak FETÖ, iyi eğitimli doktor, mühendis, general, bilim adamı ve benzeri kişilerin kalp ve kafalarını ele geçiriyor. Ve bu üyeler takiye yapıyorlar her türlü şekle giriyorlar.”

‘Dünya için tehdit’


Bayraktar, FETÖ’nün ılımlı İslam’ı savunur göründüğünü belirterek, “Lideri Pensilvanya’da yaşayan FETÖ aslında DEAŞ ve Boko Haram gibi Radikal bir örgüttür. Eğer bu grubun durdurulması için gerekli adımlar atılmazsa tüm dünyadaki Müslümanlar için ciddi bir tehdit oluşturacaktır” değerlendirmesi yaptı.

15 Temmuz Sergisi açtı

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında  yaşananları yansıtan fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi  Sergisi” Chicago’da açıldı.

Serginin açılışını KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, eşi Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay birlikte yaptı. Sergiyi gezen Sümeyye Erdoğan Bayraktar Cumhurbaşkanlığı standındaki deftere, “Ümmet Türkiye’ye müteşekkir” ifadesini yazdı.

Sümeyye Erdoğan: "FETÖ’cüler her şekle giriyor"