'Süper anne sendromu'na dikkat!..

Annelik kavramının değişime uğradığı günümüzde kadınların pek çoğu çalışıyor, ev işleri ile ilgileniyor, çocuğuna bakıyor ve bir yandan da bakımlı görünmek için çabalıyor.

'Süper anne sendromu'na dikkat!..
Sözcü'nün haberine göre hal böyle olunca da anneler pek çok fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkla karşı karşıya kalıyor. Bu rahatsızlıklar tıpta ‘Süper Anne’ ya da ‘Zorlanmış Anne Sendromu’ olarak tanımlanıyor.

Bu belirtilere dikkat!

Bıkkınlık, tükenmişlik hali, işlere başlamada güçlük, günlük işleri yapmayı zorlaştıracak ve yatak istirahati ile geçmeyen yorgunluk, baş ağrıları, unutkanlık, kafada ağırlık hissi, sürekli yapacaklarını düşünme, düşünce kargaşası, uykusuzluk, dinlendirici uyku uyumama siz de sıkıntı yapabilir.
Depresyon, sürekli gergin-endişeli olma, panik ataklar, cinsel isteksizlik, mide-bağırsak rahatsızlıkları, sindirim anormallikleri, şişkinlik, kas ve eklem ağrıları, romatizma, artrit, artroz, belde-boyunda ağrı ve kas sertleşmeleri, kramplar, grip benzeri rahatsızlıklar, hafif ateş-üşüme, boğazda ağrı gibi belirtiler taşıyorsanız Süper Anne Sendromu yaşıyor olmanız olası.

Nasıl başa çıkarsınız?

Her iyi ve güzel görüneni dener, hepsini tatmaya çalışırsanız, vücudunuzu aşırı zorlama, kendinizi suçlama gibi sonuçları yaşamanız kaçınılmaz olur. Bunun için hayatı yavaşlatın ve tadını çıkarın. En önemlisi de eğer Süper Anne Sendromu yaşıyorsanız mutlaka bir uzmandan yardım alın.

Eşiniz her ne kadar eve işinin çokluğundan yakınıp geç geliyor olabilir. Ama sizin yine de her şeyi üstlenmeniz anlamına gelmemeli. Eğer doğalında üstleniyorsanız bu görevleri “Süper Anne” sendromu ile savaşmaya da hazır olun. Sonrası ne mi elbette depresyon.

Siz iyisi mi eşinizi daha çok çalıştırmanın bir yolunu bulun…
Konular Kadın / Bakım