Super Mario’nun evrimi

Super Mario Run’ın yayınlanmasından sonra Nintendo, Mario’nun gelişimini anlatan bir video yayınladı. 1981’de Donkey Kong ile hayatımıza girdikten sonra günümüze kadar büyük bir evrim geçiren Mario, gözümüzün önünde büyüdü.

Super Mario’nun evrimi
Yeni Asır'da yer alan habere göre yılın merakla beklenen mobil oyunlarından biri olan Super Mario Run, 15 Aralık'ta 151 ülkede yayınlandı.

Bu tarihten itibaren 60 ülkenin App Store'unda en çok indirilenler sıralamasında ilk sıraya yerleşen Super Mario Run ilk gününde 4 milyon dolar hasılatı geçti. Çocukluğumuzun klasiği olan oyunun ve yapımcısı Nintendo'nun ilk mobil oyunu olma özelliğindeki Super Mario Run, freemium modeliyle sunuluyor.

Mario paralı olur mu?

Bedava indirip, ilk aşamalarını oynadığınız Super Mario Run'ın tamamını açmak için 9.99 dolar, Türkiye'de ise yaklaşık 27 TL ödemeniz gerekiyor. Nintendo'nun Super Mario Run için yalnızca Apple ile çalıştığını hatırlatmak da faydalı olabilir.

Bugüne kadar Super Mario'yu mobile getirmeyişinde güvenlik ve kontrol konusundaki hassasiyetinin etkili olduğu söylenen Nintendo'nun Apple ile bulduğu ortak zemini Android'le yakalaması zor görünüyor. Şirket buna rağmen gelecekte oyunun Android versiyonunun da kullanıcılarla buluşmasının mümkün olduğunu söylüyor.

Sonsuz koşu türünde

Oyunda 6 farklı dünya yer alıyor ve klasik Super Mario oyunlarında olduğu gibi her dünya üzerinde 3 ana bölüm ve 1 adet boss bölümü bulunuyor.

195 MB boyuta sahip oyun, sonsuz koşu türünde bir örnek olarak ön plana çıkıyor. Aynı türdeki oyunlardan farklı olarak, Super Mario Run'da birçok farklı mekanik de bulunuyor.
,
Tırmanma, düşman öldürme ve ilerleyiş açısından Super Mario Bros'dan pek farklı görünmüyor ama endless run oyunlarında olduğu gibi, bu yapımda da Super Mario sürekli olarak koşuyor ve bunu sadece belli kontrol noktalarında durdurabilirsiniz.

İlk üç bölümü oynadıktan sonra deneme sürümü sona eriyor ve devamı için App Store üzerinden satın almanız gerekiyor.

İtalyan bir tesisatçı

Video oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto tarafından yaratılan ve Nintendo'nun çıkardığı Mario oyun serisinin ana karakteri Super Mario 1981 doğumlu. Donkey Kong'dan günümüze kadar 200'den fazla video oyununda yer aldı.

Super Mario, İngilizce konuşabilen, dış görünüşüyle Meksikalı'ya benzeyen İtalyan bir tesisatçı.
Mario'nun kardeşi Luigi de tesisatçı. Prenses Peach'i kaçırmaya çalışan kablumbağa benzeri bir karakter olan Bowser'ı durdurmaya çalışıyorlar.

Mario'nun Donkey Kong ve Wario da dahil olmak üzere birçok düşmanı bulunuyor.