Suriye Kamışlı'da bombalı saldırı!

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen çifte saldırıda 31 kişinin öldüğü bildirildi. Reuters'ın haberine göre, saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Patlamanın etkisiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise iki kişi yaralandı.

Suriye Kamışlı'da bombalı saldırı!
Hürriyet'te yer alan habere göre Haseke kentine bağlı Kamışlı ilçesinde Hilal kavşağı yolunda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ait bir karargahın yanında bomba yüklü araç infilak etti. Olayda 30'dan fazla binada ciddi hasar meydana geldi.

Suriye devlet televizyonu patlamada ölenlerin sayısını 31 olarak bildirdi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise aralarında sivillerin de olduğu 14 kişinin öldüğünü duyurdu.

AA'ya göre saldırıda 12 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

NUSAYBİN’DE İKİ KİŞİ YARALANDI

İHA’nın haberine göre Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Kamışlı’daki patlamanın şiddeti nedeniyle üzerlerine cam parçası düşen iki kişi yaralandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine komşu Suriye’nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde şiddetli patlama yaşandı. Patlamanın şiddeti Nusaybin’de de hissedildi. Nusaybin’de, birçok ev ve iş yerinin camları kırılırken, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde kırılan bir iş yerinin camları Nasrettin Dikkat (76) ve Mehmet Sait Biçen'in (68) üzerine düştü. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan iki kişi, çevredeki vatandaşlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.