Suriye rejim güçleri, ABD askerleri ve YPG ile çatıştı!

Beşar Esad'a bağlı rejim askerleri ile Hizbullah militanları, ABD ve müttefiki YPG'li teröristlerin karargahına dev bir saldırı düzenledi. Bugüne kadar benzeri olmayan saldırının ardından çatışma çıktı. ABD, 100'den fazla rejim askerinin öldürüldüğünü resmen açıkladı.

Suriye rejim güçleri, ABD askerleri ve YPG ile çatıştı!
Milliyet'te yer alan habere göre Türkiye'nin Afrin'e Zeytin Dalı harekâtı sürerken Suriye'nin bir başka noktasından büyük bir çatışma haberi geldi.

Suriye rejim güçleri, ABD askerleri ve YPG ile çatıştı!

ABD, işbirliği yaptığı terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye Beşar Esad güçlerinin saldırı düzenlediğini duyurdu.

Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan terör karargahına gerçekleşen büyük saldırının ardından taraflar çatışmaya girdi. Savaşın bir cephesinde ABD askerleri, YPG'li teröristler vardı, diğer yanda ise rejim güçleri ile Hizbullah militanları.

ABD'nin resmi açıklamasında 500'den fazla rejim askerinin katıldığı saldırıda tanklar, toplar ve çoklu roket sistemleri kullanıldığı belirtildi. Çıkan çatışmada 100'den fazla rejim kuvveti öldürüldü.

İç savaşın yedinci yılını doldurmak üzere olduğu Suriye'de bugüne kadar bu çapta bir çatışma yaşanmamıştı.

Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü YPG ile birlikte hareket eden ABD, ilk kez rejim güçlerinin saldırısına uğramış oldu.

Bir diğer terör örgütü IŞİD'e karşı YPG'yi destekleyen Washington, bugüne kadar teröristlere sayısı 5 bini aşan TIR dolusu silah gönderdi. Bu silahlardan birçoğu şu an Zeytin Dalı harekâtında Türk askerine karşı kullanılıyor.