Suriye'de kan akmaya devam ediyor

Türkiye sınırına 10 kilometre mesafede bulunan Suriye’nin Halep’e bağlı Azez ilçesinde Suriye ordu birlikleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, yaralılar Kilis’e getiriliyor.

Suriye'de kan akmaya devam ediyor

Suriye ordu birliklerinin dün Halep’in Azez ilçesinde muhaliflere karşı topçu birlikleri, tank birlikleri ile helikopter eşliğinde başlattığı operasyon, hız kesmeden sürüyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye sınırına 10 kilometre mesafede bulunan Halep’in Azez ilçesinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, Azez ilçesinin üzerinden dumanlar yükseliyor. Çatışmalarda yaralanan Suriyeliler, mayınlı alandan Türkiye’ye getirilerek, sınırdan 112 ambulansı ile Kilis Devlet Hastanesi’ne götürülüyorlar. Sabahtan bu yana hastaneye getirilen 6 yaralıdan biri hayatını kaybetti. Suriye’de çok sayıda yaralının olduğu, muhaliflerin yanında yer alan bazı doktorların yaralılara müdahale ettiği ancak durumu ağır olanların Türkiye’ye gönderildiği öğrenildi.

KİLİS- ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI’NDA GİRİŞ- ÇIKIŞLAR DURDU

Suriye ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışma nedeniyle Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan giriş ve çıkışlar da durdu. Çatışmalar nedeniyle ne Suriyeliler Türkiye’ye ne de Türk vatandaşları Suriye’ye gidip gelemiyorlar. Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Esselame Sınır Kapısı’ndaki gümrük görevlilerinin, çatışmalar nedeniyle Suriye vatandaşlarına ‘Türkiye’ye gitmeyin’ telkininde bulundukları öğrenildi.