Suriye'de Suudi Arabistan ve BAE'nin terör ihaneti büyüyor!

BAE ve Suud ittifakı Suriyeli muhalif grupları hedef alan sabotaj faaliyetlerini sürdürüyor. Muhalifler, bin dolar maaş vaadi ile PKK bölgesine gönderilmeye zorlanıyor, bazı grup yöneticileri ise suikast ve ölümle tehdit ediliyor.

Suriye'de Suudi Arabistan ve BAE'nin terör ihaneti büyüyor!
Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ittifakı, Suriyeli muhalif grupları hedef alan sabote faaliyetlerini sürdürüyor. Suriye genelinde savaşan gruplar, PKK’yı koruma amaçlı kurulmaya çalışılan Arap Ordusu’na katılmaya zorlanıyor. PKK’yı himaye amaçlı için kurulmaya çalışılan korsan orduya en az 50 bin yeni Arap savaşçı toplamak istiyorlar. Ayda bin dolar vaadiyle gençler, Ürdün ve Haseke bölgelerinde ABD’li uzmanlar tarafından eğitime tabi tutulacaklar. Suudi İstihbarat bu kampanyada en aktif unsur olarak dikkat çekiyor.

PROJE İÇİN 40 MİLYAR DOLAR AYRILDI

Haseke, Deyrezor, Humus, Dera, Şam, Halep, İdlib, Tartus, Lazkiye ve Kuneytra bölgelerinde paralı savaşçı arama faaliyetleri devam ediyor. Önceliği savaş tecrübesi olanlara veriyorlar ancak hiç savaşmamış gençleri de bu projeye dahil etmek istiyorlar. PKK’yı koruma amaçlı kurulmak istenen Arap Ordusu için 40 milyar dolarlık bütçe ayrıldı. Ancak Suriye içerisinde herhangi bir mesafe alamadıkları için başta Mısır olmak üzere Afrika ülkelerinden paralı asker toplama planlarının da olduğunu biliyoruz.

ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİYORLAR

Suud istihbaratı PKK’yı koruma ve korsan koridorun güvenliğini sağlama konusunda yoğun çaba yürütüyor. Sahayı en iyi tanıyan elemanları grup ve şahıs düzeyinde görüşmeler yürütüyor. İnsanlara para vadediyorlar. Türkiye aleyhine bazı söylemlerde bulunarak Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile kazanılan zaferi gölgelemeye çalışıyorlar. Bazı isimleri de ölümle tehdit ediyorlar. Kendilerine, ailelerine suikast ile katledilecekleri yönünde tehditler savuruyorlar.

SON 2 AYDA 40 KOMUTAN ÖLDÜRÜLDÜ

PKK’yı himaye amaçlı kurulmak istenen Arap Gücü’ne katmak için en büyük faaliyet Şam’da yürütüldü. Muhaliflere, Ürdün’e geçmeleri teklifinde bulunuldu. Tüm gruplar bu teklifi reddetti. Ancak son 2 ayda başta İdlib olmak üzere muhalif bölgelerde 40 önemli isim düzenlenen suikastlerle öldürüldü.

İlk ihanet 2013’te

Suriye iç savaşının başladığı ilk dönem kurulan ve birçok bölgenin özgürleştirilmesinde etkin olan silahlı direniş grupları Suudi Arabistan ve BAE tarafından hazırlanan komplolarla etkisizleştirildi. İlk operasyon savaş sürecinin en büyük silahlı gruplarından Liva el Tevhid komutanı Abdulkadir Salih’e yönelik düzenlenen 2013 yılında düzenlenen suikast oldu. Ardından Ahraru Şam ve İslam Ordusu komutanları benzer yöntemlerle şehit edildi. Suriye genelinde etkin ve en büyük grupların ittifakı ile kurulan İslami Cephe’nin bir dönem dış ilişkiler sorumluluğu görevinde bulunan Ebu Muaz Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, ihanetin 2013 yılında başladığını söyledi. 'Suudi Arabistan, İsrail, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rus istihbarat birimlerinin muhalif cepheyi çökertme konusunda ortak çalıştığını kaydeden Ebu Muaz, Liva el Tevhid, Ahraru Şam ve İslam Ordusu komutanlarının katledilmesi bu ittifakın ortak operasyonlarıdır’ dedi.