Suriyeliler donma tehlikesi geçirdi!..

Suriye’den kaçarak Irak’a, oradan da Türkiye’ye girmek isteyen 17 Suriyeli, Uludere’nin Yekmal köyü bölgesinde jandarmadan yardım istedi.

Suriyeliler donma tehlikesi geçirdi!..
İHA'da yer alan habere göre Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan havalanan iki helikopter, donma tehlikesiyle karşılaşan Suriyelileri kurtardı.

Suriye’den kaçarak Irak’a, oradan da Türkiye’ye girmek isteyen 10’u çocuk 2’si kadın 17 Suriyeli, Türkiye-Irak sınırı yakınlarında Uludere’nin Yekmal köyü bölgesinde Jandarma 156 hattını arayarak yardım istedi. Bunun üzerine Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan havalanan iki helikopter, 17 Suriyeliyi bulundukları araziden alarak, tümen komutanlığına getirdi. Burada ambulansta ilk müdahaleleri yapılan Suriyelilerden edinilen bilgiye göre, 3 gün aralıksız yürüdükleri ve dağlık arazide karda donma tehlikesi ile yüz yüze kaldıkları bildirildi.

İsmi öğrenilemeyen bir Suriyeli yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaştan kaçarak Irak üzerinden Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Suriyeli ayrıca ailenin diğer fertlerini savaşta kaybettiğini, 3 gün boyunca aç ve susuz olduklarını ifade etti.

Bazı Suriyelilerin ayakkabılarının olmadığı görülürken, Mehmetçik, yolculuk sırasında aç kalan mültecilere su ve bisküvi ikram etti. Suriyeliler daha sonra Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.