Suriye’nin Karadziç’i

Dünyanın her yanından topladığı onbinlerce teröristi Esed saflarında savaşmak üzere Suriye’ye sokan Kasım Süleymani, yolaçtığı tecavüz, işkence ve katliamlarla Bosna kasabı Radovan Karadziç’le yarışıyor. İşlediği savaş suçlarından ötürü Süleymani bir gün mutlaka yargılanacak.

Suriye’nin Karadziç’i
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Tahran güdümlü mezhepçi teröristler Suriye'deki sivil katliamların, sistematik tecavüzlerin ve işkencelerin en büyük sorumlusu olarak gösteriliyor. Esed rejiminin kara gücünü oluşturan bu gruplar, İran Devrim Muhafızları Örgütü'nün dış operasyon birimi olan 'Kudüs Gücü' tarafından dünyanın dörtbir yanından toplanıyor ve lojistikleri de bizzat Kudüs Gücü tarafından sağlanıyor. Kudüs Gücü'nün başındaki Kasım Süleymani'nin komuta ettiği terör grupları şimdiye dek birçok kez hak ihlallerine imza attı. Bölgede yürütülen Tahran güdümlü katliam, tıpkı Sırp kasabı Radovan Karadziç örneğinde olduğu gibi, Süleymani'nin önümüzdeki süreçte uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmasının önünü açacak.

İLK GÖREV IRAK KÜRTLERİ

'Suriye kasabı' Süleymani, ilkokulda aldığı 5 yıllık eğitimin ardından okulu bıraktı ve inşaatlarda işçi olarak çalışmaya başladı. Devrim Muhafızları'na katıldıktan sonra İran'ın Ayetullah Humeyni'den sonraki dini lideri Ali Hamaney'in yakın ekibine girdi. 1979'daki Humeyni Devrimi'nin ardından Irak Kürtleri'nin ayaklanmasını bastırma görevi Süleymani'ye verilen ilk önemli görevdi.

MERKEZ ABD BİNASI

Suriye'nin Karadziç'i Süleymani, İran-Irak savaşında da önemli görevler aldı. Savaşta birçok operasyona katılarak devlete olan sadakatini ispat etti. İran'ın Süleymani eliyle tüm dünyaya terör şebekesi ihraç etmesi 1997 yılına dayanıyor. Afganistan'ı yönetmeye başlayan Taliban, İran sınırlarını tehdit eder hale gelince Kudüs Gücü'nün başına bizzat Hamaney tarafından Süleymani getirildi. 1979 Devrimi sırasında İranlı öğrenciler tarafından işgal edilen ABD Büyükelçiliği binasını merkez olarak kullanan Kudüs Gücü, bölgede özel operasyonlar, suikastler ve sabotajlar yapmak üzere yetkilendirildi. Tüm dünyadaki Şiilerin içine sızan Kudüs Gücü'ne bağlı ajanlar yeraltı veya yerüstü milis kuvvetler oluşturdu.

'ŞEYTAN'LA MÜTTEFİK

Kudüs Gücü'nün bölgede etkinliğini artırmasıyla birlikte, Hasan Nasrallah liderliğindeki Lübnan Hizbullahı'nın atacağı tüm adımlar da Kasım Süleymani tarafından belirlenir oldu. 11 Eylül sonrası ABD'nin Afganistan ve Irak'a yaptığı saldırılarda en büyük ve gizli müttefiği de Kasım Süleymani'ydi. Tahran'ın bir dönem 'şeytan' olarak nitelediği ABD'ye, Afganistan'daki tüm Taliban kampları ve üslerinin haritaları, iddiaya göre Süleymani öncülüğündeki Kudüs Gücü tarafından verildi. Şu an Irak'ta Sünnilere yönelik katliamları yapan Haşdi Şabi grupları, Mehdi Ordusu, Hizbullah Tugayı, Bedir Tugayları ve Asaib Ehlel Hak adlı çeteler bizzat Süleymani'nin direktifiyle kuruldu. ABD işgali sona erdikten sonra İran, Irak'ı bu terör gruplarını sopa olarak kullanarak doğrudan yönetmeye başladı.

İSTİLACI AKINI

Suriye'de Esed rejiminin muhalifler karşısında epeyce gerilemesi üzerine Süleymani'ye yeniden iş düştü. 2013'te Suriye'nin Lübnan sınırındaki kenti Kusayr'den binlerce Lübnan Hizbullahı üyesi, Suriye'ye Esed rejimine yardım etmek üzere geldi. Bu adımla başlayan sevkiyat zinciri, aradan geçen yıllar boyunca devam etti ve dünyanın dörtbir yanından gelen onbinlerce mezhepçi terörist, Suriye'nin istilasında kullanıldı. Süleymani savaş boyunca birçok defa Suriye içinde boy gösterdi ve önemli operasyonları bizzat kendisi yönetti.

KARA GÜCÜNÜN YÜZDE 80'İ

Öte yandan Süleymani'nin emrinde çalışan çok sayıda İranlı komutan, Suriye'deki savaşta öldürüldü. Süleymani'nin mobilize ettiği Hasan Nasrallah liderliğindeki Hizbullah başta olmak üzere, Asaeb Ehlul Hak, Liva el Kudüs, Liva el Bedir, Muhammed Bakır Tugayı, Fatimuyyun Tugayi ve Liva el Kudüs gibi Şii gruplar bitmekte olan Esed rejiminin en büyük destekçisi oldular. Şu an Suriye'de Esed destekçisi kara gücünün yüzde 80'i doğrudan Süleymani'ye bağlı savaşıyor. Ülkede 65 bin civarında yabancı milis olduğu tahmin ediliyor.

TECAVÜZ ÇETELERİ

İdeolojik ve mezhepsel motivasyonla savaştırılan bu gruplardaki militanlar Afganistan, Pakistan, Irak, Lübnan, Fildişi Sahili, Moritanya gibi ülkelerden getiriliyor. Ele geçirdikleri yerleşim yerlerindeki camilerin kimliklerini değiştiren Süleymani'nin teröristleri, Sünni kadınlara tecavüz ediyor ve erkekleri işkenceyle katlediyor. Halep'teki saldırılar ve katliamların da bizzat Süleymani komutasındaki gruplarca organize edildiği biliniyor.

Suriye kasabı dün böyle görüntülendi:

Suriye’nin Karadziç’i