Sürücü ve yayalar neye uğradığını şaşırdı!

İstanbul cuma sabahına 'buz' sürpriziyle uyandı. İstanbul'da ara sokaklar buzlandı, yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Araçlar özellikle ara sokaklarda ve yokuş olan yollarda ilerleyemedi. Birçok yolda kayan araçlar nedeniyle yollar kilitlendi.

Sürücü ve yayalar neye uğradığını şaşırdı!
Hürriyet'ten Murat Bakacak'ın haberine göre İstanbul günlerce kar yağışının etkisi altında kalmıştı. Bu sabah ise 'buz' sürprizi yaşandı. Buz tutan yollarda araçlar mahsur kaldı. Okul servisleri özellikle ara sokaklarda ve yokuş olan yollarda ilerleyemedi. Kayan araçlar nedeniyle yollar kilitlendi. Öğrenci servisleri de işe gidenlerin servisleri de çaresiz kaldı.

KAĞITHANE'DE SÜRÜCÜLER VE YAYALARIN ZOR ANLARI

Kağıthane Barbaros Caddesi’nde sürücüler ve yayalar adeta buz pistine dönem yollarda zor anlar yaşadı. Rampa yukarı çıkmaya çalışan sürücülerin araçları kaydı... Yayalar ise birbirlerine tutarak güçlükle ilerledi. Bazı vatandaşların ise kayarak yere düştüğü görüldü. Belediye ekiplerinin tuzlama çalışması yapmamasından yakınan vatandaşlar çareyi yola kül ve sıcak su dökmekte buldu.

Esnaf olduğunu söyleyen Kemal Demir, belediye ekiplerinin yeterince çalışma yapmadığını belirterek, "Yola kül döküyoruz. Araçların kaymaması nedeniyle belediye 5 gün önce tuzlama yaptı, ancak 5 gündür belediye ekiplerini göremiyoruz" dedi.

Yolda ilerlemekte güçlük çeken bir vatandaş ise "Bayagı zorlanıyoruz arabalarda zorlanıyor belediyeler tuzlama çalışması yapıyor ama sanırım burayı hesaplayamamışlar az kalsın düşüyorduk. Bü tür sorunu yaşıyan çok insan var" dedi.

ÜMRANİYE'DE YAYA VE SÜRÜCÜLERİN BUZLU YOLLA İMTİHANI

Ümraniye Site Mahallesi'nde de sürücü ve yayalar adeta buz pistine dönen yollarda zor anlar yaşadı. Sürücüler rampa iniş ve çıkışlarda güçlük çekti. Patinaj çeken bazı araçlar rampayı çıkamayarak yolda kaldı.Yayalar da küçük adımlarla birbirlerine tutarak güçlükle ilerledi.

Vatandaşlar ve sürücüler belediye ekiplerinin tuzlama çalışması yapmamasına tepki gösterdi. Yolda kalan araçları arkadan iterek kurtarmaya çalışan vatandaşlarında ayakta duramadıkları görüldü.

Emre Yıldırım isimli sürücü, “Saat 07.30 yollardayım. Buzlanma nedeniyle bütün ana arterler ve ara sokaklar dolu. Personelimi 08.30 şirkete götürmek gerekiyor saat 09.30 oldu götüremedim daha. Kaldık burada" diye konuştu.

Sürücü ve yayalar neye uğradığını şaşırdı!