Sürücüler dikkat! Yasak bugün başlıyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) açıldıktan sonra geçiş ücretini ödemeyip 92 TL’lik cezayı göze alıp Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nden kaçak geçen ağır tonajlı araçlara artık 500 TL ceza kesilecek.

Sürücüler dikkat! Yasak bugün başlıyor!
Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul’un iki yakasını üçüncü kez birleştiren YSS Köprüsü açıldıktan sonra FSM Köprüsü’nden ağır tonajlı kamyon, otobüs ve TIR’ların geçmesi yasaklanmıştı.

Yasağa rağmen TIR, kamyon ve otobüs şoförleri YSS Köprüsü’nden geçişin 164 lirayı bulması ve yolun uzaması nedeniyle 92 liralık trafik cezasını göze alarak FSM Köprüsü’nden geçmeye devam ediyordu. Bunun üzerine cezanın artırılması için ilgili kurumlar harekete geçti.

Karayolları Genel Müdürlüğü, UKOME kararına aykırı olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden kaçak geçiş yapan araçlara, bugün saat 00.00’dan itibaren 500 TL idari para cezası uygulama işlemine başlandığını duyurdu.

Kaçak geçiş yaptığı kameralarla tespit edilen araçlara, Otoyol Ana Kontrol Merkezi tarafından Kabahatler Kanunu’na göre tebligat gönderilecek. Dün de bazı şehirlerarası otobüslerin ve kamyonların köprüden geçmeye devam ettiği görüldü.

Sürücüler dikkat! Yasak bugün başlıyor!